Picades d'abella



Un nom ben peculiar. Una recepta manacorera. Una bona conjunció Manacor i Felanitx.
Va ser a través d'una amiga, na Catalina Rubí, que la vaig tastar per primera vegada i després casualment una companya de feina, na Maria Antònia Mora, em va proporcionar, entre d'altres, la seva recepta  i sempre que la feim té èxit.

Ingredients:



Una base de pasta de fulls fresca 
80 g de mantega
120 g de sucre
Tres cullerades de llet
80 g d'ametlles laminades

Procediment:

Encenem el forn a 180º.

Estenem la pasta de fulls. L'aprimam un poc amb l'aprimador. En feim triangles. 
Folram dues llaunes per al forn amb paper sulfuritzat. Hi col·locam els triangles. 
(Per assegurar que no es rompi la pasta en agafar els triangles es poden fer els talls amb la pasta damunt la llauna. Tampoc no vessaria la crema. Jo no ho he fet.)




Fonem la mantega (al microones). Hi afegim el sucre i la llet. Remenam aquesta pasta i hi afegim totes les ametlles.
Untam cada triangle amb la mescla i els enfornam durant 20 minuts.



El consell és que no convé que siguin massa cuites i per tant  en ser rosses les treim. Però com que a nosaltres aquest tipus de pastes ens agraden cuites, n'hem fet una llauna més cuita i una altra de més crua. 
Esperam que refredin per treure-les de la llauna. 
Veim que la pasta ha vessat un poc. Si ho trobam en podem llevar els voltants o deixar-los com una randa.



És una recepta molt fàcil i senzilla però sol agradar a tothom i a més resulta vistosa i pràctica quan són molt de comensals.
I en família és adequada amb gelat a l'estiu, en haver dinat amb el cafè o a qualsevol hora per anar picant.

Comentaris

Entrades populars