Pollastre rostit amb pomes i carxofes (PC)



Com que la majoria de receptes del blog són de dissabte i diumenge, no tenen la intenció de controlar les calories. 
Així que convé de tant en tant fer qualque recepta que es caracteritzi precisament pel seu poc contingut calòric (PC).
Intentaré, a més, expressar-ne l'equivalència en punts segons una dieta famosa que funciona bastant bé. (Pot reunir devuit punts en un dia)




Ingredients:

Dos pits de pollastre sense pell ni os fets filets gruixats (5p)
Dues cuixes de pollastre sense pell ni os (7p)
Quatre pomes
Vuit carxofes
Dues taronges 
Una llimona
Un raig de vi de Porto (o equivalent)
Sal i pebre
Una cullerada d'oli d'oliva (2'5)
Total: 14'5p / 3'75p per ració

Procediment:

Encenem el forn a 180º.
Salpebram la carn i la posam en una rostidora.
Pelam i tallam les pomes en trossos semblants a grells. Preparam els cors de les carxofes. Conservam les pomes i les carxofes en aigua, suc de llimona i julivert per preservar-ne el color. Després les col·locam als costats de la carn.



Sucam les taronges i la llimona. En aquests sucs hi mesclam el vi de Porto, un poc de sal, un poc de pebre i la cullerada d'oli. 
Abocam tot aquest líquid damunt els ingredients i enfornam la rostidora.


Anam girant i regant la carn quan veim que es va rostint. No ha d'arribar a perdre el suc. Si fos així s'hi ha afegir un poc d'aigua.
Ha d'estar unes dues hores al forn. Si el forn té aire, (turbo) va bé posar-lo els darrers deu minuts i s'acaba de confitar.



A l'hora de servir-lo pot fer-se a la mateixa rostidora, però també és còmode separar en un plat la carn i en l'altre les pomes i les carxofes, amb tot el suc.



Amb una bona ensalada i precedit d'una crema lleugera és un dinar que satisfà i no aporta gaire calories.

Si ens sobra carn, com que ja no té ossos i és bona de tallar ens servirà per fer una bona Ensalada de pollastre rostit.

Comentaris

Entrades populars