Suc d'arboces
Ja tornam a ser al temps de les arboces que, a ca nostra, així mateix dura de final d'octubre a principi de gener. Durant gairebé tres mesos l'arbocera és plena a vessar de fruita verda, de fruita madura i de flor. És un espectacle.
Des de fa molts d'anys faig confitura d'arboces. És d'èxit assegurat. Enguany, evidentment, també en faré però com que la nostra arbocera ha tornat molt grossa i no s'atura de fer arboces, com a novetat he provat de fer-ne suc. És realment bo.
Si voleu saber alguna cosa més sobre les arboces i les arboceres, clicau damunt aquests enllaços de:
CURIOSITATS
Particularitats sobre les arboces
LLENGUA
El nom d'arboça
OBRES LITERÀRIES
Poemes sobre l'arbocer
Si voleu saber alguna cosa més sobre les arboces i les arboceres, clicau damunt aquests enllaços de:
CURIOSITATS
Particularitats sobre les arboces
LLENGUA
El nom d'arboça
OBRES LITERÀRIES
Poemes sobre l'arbocer
LA RECEPTA
Ingredients:
Un quilo d'arboces sense pinyolí, prèviament escaldades i passades per un colador fi.
(S'explica a la recepta de Confitura d'arboces)
(S'explica a la recepta de Confitura d'arboces)
250g de sucre blanc
Entre un litre i mig i dos d'aigua.
Suc de mitja llimona
Procediment:
Quan tenim les arboces escaldades i passades per un colador fi pesam la polpa resultant.
Si en tenim un quilo, la posam en una olla juntament amb l'aigua, el sucre i el suc de la llimona.
Ho posam al foc i ho feim coure suaument durant uns tres quarts més o menys.
Si mentre cou el trobam espès hi podem afegir aigua.
Tornam passar el suc resultant pel colador fi.
El repartim entre els recipients, botelles de coll ample o pots alts, i ben tapats els feim bullir en una olla alta, amb aigua que els tapi, durant deu minuts.
Els deixam refredar a l'olla.
Arribat aquest moment ja els podem guardar o regalar si volem perquè puc assegurar que té un gust molt bo i un poc diferent dels sucs la resta de fruites.
Hem procurat que ens en quedàs un poc sense embotellar per poder-lo tastar en haver refredat.
En aquesta ocasió n'he fet més poca quantitat però calcul que amb el quilo de fruita podem tenir uns dos litres i mig de suc.
Procediment:
Quan tenim les arboces escaldades i passades per un colador fi pesam la polpa resultant.
Si en tenim un quilo, la posam en una olla juntament amb l'aigua, el sucre i el suc de la llimona.
Ho posam al foc i ho feim coure suaument durant uns tres quarts més o menys.
Si mentre cou el trobam espès hi podem afegir aigua.
Tornam passar el suc resultant pel colador fi.
El repartim entre els recipients, botelles de coll ample o pots alts, i ben tapats els feim bullir en una olla alta, amb aigua que els tapi, durant deu minuts.
Els deixam refredar a l'olla.
Arribat aquest moment ja els podem guardar o regalar si volem perquè puc assegurar que té un gust molt bo i un poc diferent dels sucs la resta de fruites.
Hem procurat que ens en quedàs un poc sense embotellar per poder-lo tastar en haver refredat.
En aquesta ocasió n'he fet més poca quantitat però calcul que amb el quilo de fruita podem tenir uns dos litres i mig de suc.


Comentaris
Publica un comentari a l'entrada