Dinar de carmanyola




Dinar a la feina. Aquesta és una entrada especial. Ho és perquè jo no din a la feina perquè  ja no en faig -a fora de casa- ni hi vaig dinar mai mentre en feia, llevat d'ocasions excepcionals. Per això les preparacions, més que receptes, que hi apareixen no em pertanyen a mi sinó a la meva filla que ja n'és una experta, de carmanyola, i me n'envia les fotos i els continguts.
Una característica dels seus dinars de carmanyola és la comoditat i la rapidesa d'elaboració. A més també compleixen amb un altre objectiu: són saludables i per tant contenen pocs greixos.

Aquesta és una selecció de les carmanyoles més habituals en el seu dia a dia.

I

La preparació  té com a base estrigassons (pèsols) ja cuits prèviament.

La resta d'ingredients són: un ou bullit en trossos, unes tallades de cuixot salat trinxades, dos allets tallats, sal, pebre i un poc d'oli d'oliva, tot saltat amb poc oli.




II

Quinoa, salmó fumat, suc de llimona i anet.
Espàrrecs blancs i olives negres.
Xampinyons, blat de moro i pastanagó (tot bullit)




III

Filets de pit d'indiot a la planxa. Amanida de ruca, canonges, alvocat, tomàtiga, espàrrecs blans en conserva i olives negres.




IV

Gaspatxo envasat, hamburguesa de pollastre a la planxa i bròquil bullit i ben trempat amb sal, oli i vinagre de Mòdena.





V

Salmó sense espines i un variat  de bolets, ceba i carabassó prèviament saltats. Cuit al forn amb anet i llimona.  



VI

Llom de porc a la planxa. Arròs basmati precuinat. Amanida de tomàtiga i alvocat.



VII

Amanida de quinoa, carxofes en conserva, tomàtiga, alvocat, tonyina en conserva  i olives negres.



VIII

Saltat amb wok i poc oli de ceba, pastanagó, xampinyons i altres bolets, germinats diversos i gambetes pelades. Amanit amb salsa de soja. 



IX

Truita de col-i-flor i carabassó. Amanida d'enciam, alvocat, tomàtiga i germinat de soja.


XX

Llom de lluç  torrat amb sal i pebre amb un sofregit suau de ceba, porro, carabassó i  pastanagó.




Comentaris

Entrades populars