Entremesos
És per això que m'ha fet ganes recuperar aquesta reunió d'ingredients per a uns entremesos més o menys de qualitat que si bé haurien pogut ser més catalans (llonganissa, botifarra, fuet, camaiot, botifarró...) aquesta vegada són més "castellans" (ibèrics sobretot).
El nom
Tant la paraula entremès referida al plat com la referida a la peça teatral provenen del verb entremetre.
S'hi relacionen perquè un i altre se situaven antigament entre altres plats o entre altres representacions més llargues.
Actualment els entremesos gastronòmics solen ocupar un lloc d'entrada d'un àpat.
La recepta
Realment més que una recepta és una llista d'ingredients que cadascú pot disposar així com convengui.
En algunes combinacions d'entremesos trobam, a més d'embotits, croquetes, calamars arrebossats....
Com que en aquesta ocasió era el primer plat d'un altre de més elaborat -canelons de carn- hem decidit no dedicar-hi gaire més feina que tallar i compondre.
En algunes combinacions d'entremesos trobam, a més d'embotits, croquetes, calamars arrebossats....
Com que en aquesta ocasió era el primer plat d'un altre de més elaborat -canelons de carn- hem decidit no dedicar-hi gaire més feina que tallar i compondre.
Ingredients:
(Per a sis plats)
Sis talls de cuixot salat
Dote talls de xoriço ibèric
Dotze talls de llom ibèric
Dotze talls de salsitxó ibèric
Devuit talls de cuixot d'ànec
Dotze talls de salsitxó ibèric
Devuit talls de cuixot d'ànec
Sis talls de formatge manxec curat
Sis talls de formatge d'ovella
Sis racions d'ensalada russa
Nou tomàtigues "cherry" xapades i trempades amb sal, oli i alfabeguera
Sis espàrecs blancs
Una bossa de ruca
Nou tomàtigues "cherry" xapades i trempades amb sal, oli i alfabeguera
Sis espàrecs blancs
Una bossa de ruca
Per acompanyar:
Pa
Codonyat
(Tots els embotits, excepte el cuixot d'ànec, i els formatges són tallats del mateix dia, no són envasats)
(Tots els embotits, excepte el cuixot d'ànec, i els formatges són tallats del mateix dia, no són envasats)
Procediment:
Distribuïm els embotits i els formatges en plats individuals.
Els complementam amb tres mitges tomatiguetes, amb un espàrec i amb unes fulles de ruca.
Els complementam amb tres mitges tomatiguetes, amb un espàrec i amb unes fulles de ruca.
Enmig posam una cullerada grossa d'ensalada russa.
Per compartir i a prop del comensals col·locam llesquetes de pa, confitura i codonyat en trossets.
Com dèiem abans, han estat el primer plat del dinar del dia dels Reis d'enguany, la darrera celebració de les festes que acaben i que justament és la primera de l'any.

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada