Sangria (de Sant Rafel)
Enllaços: CURIOSITATS (L'origen de la sangria)
Segurament serà de les poques begudes que hi pugui publicar.
En dir sangria, la majoria de nosaltres pensam en els estrangers i en una beguda forastera.
Per a mi és una combinació totalment familiar i exquisida.
Era la beguda incondicional de les festes de ca mon pare al Port, per Sant Rafel, dia 29 de setembre. I a més és l'única cosa de cuina que mon pare va fer mai, des de la selecció de la fruita, la tallada i sobretot la tastada que era tot un cerimonial: ara més sucre, ara més licor, ara més vi...
L'hem feta unes quantes vegades i realment, fresqueta, és molt bona i adequada per a sopars d'estiu informals.
Ingredients:
(Per a dos pitxers, més o menys per a sis persones)
Una botella de vi negre felanitxer
Un tassonet (50 ml) de Triple sec o un altre licor semblant (Cointreau...)
1/2 litre de refresc de llimona
Un melicotó gros
Una poma
Un plàtan
Una taronja
Mitja llimona
Sucre
Procediment:
Amb aquestes quantitats podem fer la sangria directament dins els pitxers. Si en feim el doble l'haurem de mesclar dins un recipient a part i a l'hora de servir-la posar-ne dins el pitxer.
Pelam i tallam les fruites (poma, plàtan, melicotó).
Hi afegim el vi, la llimonada i el licor (meitat a cada part).
A l'hora de posar-hi el sucre començam amb dues cullerades i l'anam tastant. Segons la dolçor de la fruita n'hi haurem de posar més o menys. La remenam bé. N'hi hem arribat a posar quatre cullerades a cada pitxer.
Després la deixam refrescar unes hores a la gelera. La fruita impregna el líquid.
Si ens en queda convé que traguem la taronja i la llimona que la farien tornar agra. A la gelera, contra alguns consells que he llegit, l'endemà és igual o millor.
És costum anar menjant-nos les fruites que queden en acabar-se la beguda. Són boníssimes.





Comentaris
Publica un comentari a l'entrada