Altres cassoles
(Recepta: Cassola)
*La recepta
*La recepta
Tot i que no només amb el nom de Cassola, trobam en altres indrets del nostre entorn diferents receptes encapçalades amb el mateix nom amb ingredients i procediments diferents, però que de qualque manera s'hi relacionen.
Tots prenen el nom del recipient en què són cuinats: cassola.
El nom cassola és un derivat de cassa que és un recipient profund amb un mànec (DCVB).
Cassa procedeix del llatí cattia (tassa) o de l'àrab qas'a (escudella gran)
*Altres cassoles
Tots prenen el nom del recipient en què són cuinats: cassola.
![]() |
| Imatge del DCVB |
El nom cassola és un derivat de cassa que és un recipient profund amb un mànec (DCVB).
![]() |
| Imatge del DCVB |
*Altres cassoles
A l'Alguer: Cassola de peix (semblant a un suquet)
A Lleida: Cassola de tros (sobretot amb carn de porc, pot contenir caragols i fesols)
A Occitània: Cassolada o Cassolet (amb mongetes)
A tot el territori català: Cassola de Carnestoltes
(salada i dolça: amb peus de porc i embotits, ous, sucre...).
Més o menys aquesta darrera deu correspondre a la Greixonera de peus de porc o dels darrers dies mallorquina.
(Imatges d'internet)






Bons plats! Enhorabona!
ResponElimina