Coca magdalena de xocolata
Com que sóm molt xocolaters, de mal nom i de blog, hi hem posat la xocolata (de dues castes) a la manera del Pastís Sacher.
Si voleu accedir a altres qüestions de la xocolata en aquest blog aquí en teniu un parell (clicau-hi damunt):
LA RECEPTA
(des del confinament)
Ingredients:
Aquestes quantitats són per a una coca per a sis o vuit persones.
Les fotos corresponen, però, a una mitja recepta.
Sis ous
200 g de xocolata de 70% de cacau
Quatre cullerades de cacau en pols
200 g de sucre
100 g de farina
Procediment:
Encenem el forn a 175ºC.
Preparam un motlle folrat amb paper sulfurat.
Mesclam la farina amb la xocolata amb pols.
Separam els blancs dels vermells dels ous.
Pujam els bancs que quedin ben forts.
Mesclam amb les mateixes varetes el sucre i els vermells.
Fonem la xocolata a bany maria o amb un poc d'aigua sense deixar de remenar.
Abocam aquesta xocolata a la mescla de sucre i vermells. La mesclam bé amb les varetes.
Hi afegim la farina amb el cacau.
Finalment hi afegim els blancs pujats.
Abocam la pasta dins el motlle i l'enfornam.
Ha de coure entre 30 i 35 minuts. Cal que comprovem que és cuita però no massa, resultaria seca.
Si voleu accedir a altres qüestions de la xocolata en aquest blog aquí en teniu un parell (clicau-hi damunt):
LA RECEPTA
(des del confinament)
Ingredients:
Aquestes quantitats són per a una coca per a sis o vuit persones.
Les fotos corresponen, però, a una mitja recepta.
Sis ous
200 g de xocolata de 70% de cacau
Quatre cullerades de cacau en pols
200 g de sucre
100 g de farina
Procediment:
Encenem el forn a 175ºC.
Preparam un motlle folrat amb paper sulfurat.
Mesclam la farina amb la xocolata amb pols.
Separam els blancs dels vermells dels ous.
Pujam els bancs que quedin ben forts.
Mesclam amb les mateixes varetes el sucre i els vermells.
Fonem la xocolata a bany maria o amb un poc d'aigua sense deixar de remenar.
Abocam aquesta xocolata a la mescla de sucre i vermells. La mesclam bé amb les varetes.
Hi afegim la farina amb el cacau.
Finalment hi afegim els blancs pujats.
Abocam la pasta dins el motlle i l'enfornam.
Ha de coure entre 30 i 35 minuts. Cal que comprovem que és cuita però no massa, resultaria seca.
Just en haver refredat un poc la podem desemmotllar. Amb el paper no s'aferra. Això sí, hem d'esperar que refredi per tastar-la.
En altres ocasions hem fet una variació.
Hem utilitzat les mateixes quantitats de sucre, ous i suc de taronja que per a la coca magdalena, ( 6 ous, 400 g de sucre, mig tassó de suc de taronja) i 200 g de farina i cacau en pols mesclat. Pot ser meitat i meitat o segons com ens agradi. Ha resultat igual de bona i ens ha duit menys feina.













Comentaris
Publica un comentari a l'entrada