Espàrecs amb tòfona fresca i ous



Encara que no plenament, les temporades dels espàrecs d'ombra dels nostres camps i de les tòfones poc presents a les nostres illes, coincideixen. Per això, perquè anam a cercar espàrecs  i perquè, com he explicat ja a la recepta del Consomé amb tòfona fresca, hem tengut ocasió de comprar tòfona de Burgos, aquesta entrada del blog reuneix els dos ingredients.

Ens agraden molt els espàrecs torrats però com que n'havíem de fer una bona quantitat hem provat de fer-los al forn amb el grill. Han sortit bé.

Ingredients:

Un bon manat d'espàrecs d'ombra
Un quart de tòfona fresca
Sal, pebre
Oli d'oliva

Procediment:

Encenem el forn a 180ºC amb ventilador i grill.
Folram una llauna de forn amb paper sulfuritzat. La untam d'oli.



Rentam els espàrecs amb aigua i un poc eixugats en tallam les parts més llenyoses. Queden uns espàrecs d'uns 15 cm.



Els col·locam a la llauna i els salpebram. 


Els enfornam durant uns deu minuts o fins que veim que són cuits sense cremar-se.

Preparam un recipient que tanqui bé i hi posam oli d'oliva i la tòfona feta quatre trossos. 



Hi componem els espàrecs a fi que estiguin en remull.



Tapam el recipient i el reservam a la gelera durant vint-i-quatre hores.

Passat aquest temps els treim i en podem menjar amb una llesca de pa torrat o combinats amb un ou fregit o en podem fer una truita



En aquesta ocasió hem fet dos ous al microones. 
Hem posat un poc d'oli dels espàrecs a la base d'un recipient adequat al microones. Damunt hi hem romput dos ous que hem salat un poc. Finalment hi hem distribuït la tòfona en trossets petits i ho hem tapat amb un plat.






Hem col·locat cada recipient dins el microones a temperatura màxima durant 50 segons.



Tot plegat ha estat boníssim.


Comentaris

Entrades populars