"Tallarines" d'estiu (PC)
De tant en tant ni carn, ni peix (o gairebé), ni ous. Ens convé i ens agrada. L'inconvenient: que qualcú acabi el dinar amb una llesca de pa i sobrassada.
Ingredients:
(Per a tres racions)
Dos carabassons
250g de mongetes tendres
Dues tomàtigues
Sis filets d'anxoves (0'75p)
Una cullerada de julivert capolat
Una culleradeta d'orenga sec
Tres culleradetes d'oli d'oliva (3p)
Sal i pebre
30 g de formatge ratllat (3p)
(Total punts: 6'75/ 2'25 per ració)
Procediment:
Començam pelant els carabassons.
En feim tallades de per llarg i les convertim en trinxes més o menys primes.
Conec un aparell senzill per fer-les amb més facilitat i amb millor forma. En tornar-hi procuraré tenir-ne un. Ja hi afegiré una foto.
Les posam a coure al vapor (he improvisat una vaporera amb una olla i un colador metàl·lic). Han d'estar al dente, poc fets, si no es rompen. En estar a punt els deixam degotar un poc al colador.
Rentam les mongetes i els treim els capolls dels extrems. Si són molt primes les deixam senceres però en xapam de per llarg la major part.
Les bullim un quart d'hora. Les deixam degotar en un colador.
Pelam i treim les llavors de les tomàtigues i les capolam a mà. No ha de ser salsa.
Feim trossos petits dels filets d'anxoves.
Mesclam aquests dos ingredients.
En una palangana o plat adequat posam les tires de carabassó i de mongetes un poc barrejades a fi que el blanc i el verd es combinin. Les salpebram un poc.
Hi distribuïm la mescla de la tomàtiga.
Ho cobrim amb l'oli, l'orenga i el julivert.
Com a bones tallarines hi escampam un poc de formatge ratllat.
Cadascú al seu plat se n'hi afegeix si ho vol.
Per completar el dinar gairebé vegetarià aquestes tallarines han estat un segon plat després d'una crema de carabassó i fonoll.

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada