Filet de porc farcit


Un filet de porc de bona mida o dos de petits.
Dos formatgets
Una bossa d'espinacs  tendres (o congelats o un manat)
Un grapat de panses
Un grapat de pinyons
Tres tallades fines de cuixot salat
Una copa de vi blanc o de cava o de vermut blanc... (podem aprofitar allò que tenguem encetat) 
El suc d'una taronja o qualsevol líquid dolç (en aquest cas l'almívar de maduixes i melicotó que m'havia quedat d'una altra recepta).
Sal, pebre
Oli d'oliva


Procediment:
Amb un ganivet adequat obrim el filet per la part llarga de manera que es va fent una peça prima i grossa.
En tenir-lo ben obert el salpebram per dins i per fora. El col·locam en un paper de plàstic.


Untam la carn amb els dos formatgets per la part de dedins.



Posam les panses en aigua calenta.
Tallam el cuixot en trinxes primes.




Torram un poc els pinyons, sense oli en un wok o pella. Els reservam.



Al mateix wok posam els espinacs amb un poquet d'aigua perquè s'afluixin.



Hi afegim un poc d'oli i tot seguit el cuixot, les panses colades i els pinyons torrats.


Ho salpebram amb esment i ho deixam coure uns minuts. Ho reservam.

Hi escampam la mescla dels espinacs i anam enrotllant la carn, amb l'ajuda del plàstic, tan bé com puguem. La deixam una estona ben embolicada a la gelera. 




Encenem el forn a 175º.
Treim el plàstic i podem assegurar l'obertura amb uns escuradents. 

Posam un poc d'oli en una rostidora, el vi i l'almívar.  Hi col·locam el filet i el regam dels sucs.




L'enfornam. Hi pot estar 45m. El color ens ho dirà.
En treure la carn del forn esperam que refredi un poc.  Reservam a part el suc del rostit.



Després en retiram els escuradents i en feim tallades rodones que podem servir amb el suc, ensalada, patata...

Comentaris

Entrades populars