Fruites seques i dessecades
* Fruita dessecada /Fruita seca
Moltes vegades identificam diferents fruites amb el mateix nom "seques".
La paraula sec o seca pertany al tipus de fruita que ja es cull seca (ametlles, avellanes, pinyons, festucs, pipes, nous, cacauets, castanyes...)
Quan les anomenam no hi afegim l'adjectiu.
En canvi les fruites que consumim normalment madures (albercocs - orellanes -, prunes, raïm - panses-, figues, dàtils...) quan passen per un procés d'extracció de sucs per conservar-les, es converteixen en fruites dessecades.
Moltes vegades identificam diferents fruites amb el mateix nom "seques".
La paraula sec o seca pertany al tipus de fruita que ja es cull seca (ametlles, avellanes, pinyons, festucs, pipes, nous, cacauets, castanyes...)
Quan les anomenam no hi afegim l'adjectiu.
![]() |
| Imatge d'Internet (https://biotrendies.com/rankings/frutos-secos/calorias) |
En canvi les fruites que consumim normalment madures (albercocs - orellanes -, prunes, raïm - panses-, figues, dàtils...) quan passen per un procés d'extracció de sucs per conservar-les, es converteixen en fruites dessecades.
![]() |
| Imatge d'Internet (http://cookimia.com/glosario/fruta-seca/) |



Comentaris
Publica un comentari a l'entrada