Carabassons farcits de bacallà


Seguint les recomanacions de la hidratació i el dessalat del bacallà aparegudes a El llibre del bacallà de Fina Comas, Edicions Sidillà SL (Llibres de cuina consultats) i en plena temporada de carabassons hem fet per segona vegada aquesta recepta que hem trobat molt bona. Per això la posam al blog. Ha estat fruit dels ingredients que teníem que poden variar un poc sense oblidar un bon bacallà i uns bons carabassons tendres.

És una bona manera de menjar   verdures peix sense haver-ne de tenir gran quantitat.


Ingredients:


(Per a dues o tres persones)

Quatre carabassons no gaire grossos

200 g de bacallà hidratat i dessalat(*)

Dos porros

Dos alls

Un pebre verd tendre petit

Una tomàtiga

Un manadet de julivert

Un poc de llet

Sal i pebre

Oli d'oliva

A la foto hi apareix un ou que no hi he posat. No ho he trobat necessari. Tampoc no hi hauria fet mal. En cas de posar-l'hi seria al final abans de farcir els carabassons.

(* Seguint com deia les indicacions del llibre he tengut el llom de bacallà en trossos en remull tres dies i després d'haver canviat l'aigua, durant les 24 hores següents l'he anada canviant cada 8 hores. L'he tastat i en trobar que estava bé de salat l'he tret i l'he eixugat. He de dir que acabat el procés el vaig congelar i n'he anat traient els trossos que m'han calgut. Aquest procés m'ha donat la confiança que no tenia abans quan comprava bacallà congelat al punt de sal.)

Procediment:

Enfornam els carabassons rentats i xapats i amb talls en diagonal sobre la polpa  damunt una làmina de paper de forn durant una mitja hora a 180ºC.

Els podríem bullir però resulta difícil eliminar-ne l'excés d'aigua que agafen. Una altra solució seria coure'ls al vapor.

En treure'ls els buidam i capolam la polpa. La reservam.

Posam els carabassons en una rostidora untada prèviament d'oli.


Capolam el porro amb els alls, el pebre i la tomàtiga amb el julivert.

Treim la pell del bacallà i en feim trossos petits.


Començam sofregint el porro i els alls amb oli. Així mateix hi posam bastant d'oli perquè tot es cou millor. Acabam colant el sobrant. Continuam afegint-hi el pebre i després d'uns minuts la tomàtiga.

Quan ja ho veim ben cuit hi posam el bacallà amb el julivert i després d'una remenada el carabassó. Ja no ho tornam salar fins que ho puguem tastar per no passar-nos de salat.


Gairebé al final hi abocam un poc de llet. Ho deixam reduir i apagam el foc.

Abans de farcir els carabassons abocam tot el farciment en un colador.



Enfornam la rostidora que hem encès prèviament a 170º C.

La hi tenim uns 40 minuts.

En treure-la esperam que refredin un poc els carabassons sobretot a l'estiu.


I per això els acompanyam amb tallades de tomàtiga i enciam.









Comentaris

  1. Bon dia, Aina,
    Una bona i deliciosa proposta. Moltes gràcies per incloure El Llibre del bacallà en els llibres de consulta. Em va semblar útil incloure aquesta guia pràctica. Escric un comentari al blog per sumar i ajudar-nos!
    Un bon diumenge. :)

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies. També he recomanat el llibre oralment a amigues cuineres. En fer qualque altra recepta teva t'ho comunicaré.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars