Pollastre amb suc



Avui "copiam" una recepta explicada no fa gaire al diari arabalears. (D'un text de Trinitat Gilbert sobre el cuiner Gerard Solís)

Em va fer ganes en llegir-la i potser des del blog arribi a persones que no tenen accés al diari esmentat.

N'he modificat la classe de carn i algun ingredient. 

Si voleu i podeu  consultau la recepta original en aquest enllaç:

https://www.arabalears.cat/suplements/pollastre-suc_1_4142442.html


Em va atreure també perquè no és la primera recepta del blog amb la paraula suc en el seu títol.  

https://blogxocolatera.blogspot.com/2018/12/costelles-amb-suquet-agre.html)

Citàvem en la recepta de l'enllaç les varietats de sucs- agre, dolç, un altre suc... - que apareixen en receptes d'un quadern familiar i tradicional que he tengut a l'abast.


LA RECEPTA

Ingredients:

Dos pits de pollastre sense os (podrien ser cuixes sense pell i ossos o qualsevol part del pollastre amb pell i os)

Una ceba 

75 g d'ametlles torrades sense pell

Unes branquetes de moraduix

200 ml de conyac

Mig litre d'aigua

100 ml d'oli d'oliva

Sal i pebre


Procediment:

Feim talls no gaire gruixats dels dos pits. Els salpebram.

Capolam la ceba.

En una pella amb oli  fregim la carn fins que és un poc enrosida.


Hi posam la ceba capolada i esperam que cogui una estona. Quan la ceba és cuita en treim part de l'excés d'oli.

Encalentim el conyac i l'hi afegim. Amb esment ho flamejam. Esperam que vagi cremant-se l'alcohol. Bufam si cal abans que no es cremi.


No cal però en el nostre cas en aquest moment  ho traslladam de la pella a la cassola perquè ens pareix millor per a la salsa.

A continuació hi abocam l'aigua. Ho feim bullir amb força uns minuts. Ho acabam de coure a poc foc i mig tapat. Com que els talls són prims i no tenen os serà cuit amb mitja hora.


És quan hi afegim una picada d'ametlles i el moraduix.

En ser la salsa ben lligada i que ens agrada d'espessa  apagam el foc.


En el nostre cas també es podria dir pollastre amb amb salsa d'ametlla.


Comentaris

Entrades populars