Plat dolç de pomes, maduixes i merenga

Són unes postres senzilles i sobretot, llevat del sucre, bastant "saludables". Sense cremes, ni làctics, ni farina  és un plat dolç molt poc feixuc darrera un bon dinar. 

És també una excusa per tastar després de sis mesos una conserva de maduixes que en més endavant combinarem amb altres ingredients.

És per això que, amb aquestes maduixes realment emborratxades, no resulten unes postres adequades per a infants.


LA RECEPTA

Indredients:

Quatre pomes golden

Maduixes

Tres cullerades de sucre

Mantega

Merenga (quatre blancs d'ou ben pujats- 50 g de sucre per blanc)


Procediment:

Encenem el forn a 180ºC.

Pelam les pomes i en feim trossos similars a grells gruixats.

En un motlle folrat de paper i untat de mantega col.locam els trossos de poma ben repartits. 

Hi escampam el sucre i hi repartim trossets de mantega (opcional).

Ho enfornam i esperam uns trenta minuts. 

A part preparam les maduixes. En el nostre cas es tracta de la conserva que tenim en espera des del mes de març Conserva de maduixes a l'estil Vieux Garçon que podeu veure al blog.

Podem aprofitar, també, maduixes fresques prèviament ensucrades i deixades reposar a la gelera, o altres  fruites en almívar...

Pujam els blancs d'ou així com ho feim a la nostra recepta de Merengues del blog.

Muntam aquest plat en forma de postres individuals perquè sense tenir una base de pasta resultaria difícil agafar-ne trossos. 

Amb aquestes quantitats  preparam sis plats o bols adequats i hi posam una bona base de poma. La cobrim amb un segon sostre de maduixes. Acabam amb una tercera i bona capa de merenga.





Amb un cremador elèctric feim agafar un poc de color a la superfície. Si no en tenim cap a mà no és imprescindible.

Aquest plat és bo tebi i també fred. El podem preparar prèviament i guardar-lo  a la gelera. 





Comentaris

Entrades populars