Ensalada de patata i salmó fumat
Un plat fred encara, abans d'entrar als receptaris de tardor.
És la primera vegada que feim aquesta combinació i ha resultat ben bona.
Ingredients:
Quatre patates grosses
150 g de salmó fumat
Mig alvocat
Una tomàtiga
Un ou
Una cullerada d'anet
Suc de llimona
Oli d'oliva
Vinagre
Sal i pebre
Procediment:
Pelam les patates i les tallam en rodanxes no gaire gruixades.
Les posam en aigua freda i les feim bullir uns quinze minuts.
(Es poden bullir senceres i amb pell)
Comprovam que són cuites sense espenyar-se, les treim amb esment i les deixam refredar.
En haver refredat les col·locam en un plat gros una al costat de l'altra i les trempam amb un poc d'oli, sal i pebre.
Bullim l'ou i també el deixam refredar. El ratllam i el salam un poc.
Pelam i tallam la tomàtiga en tires primes i sense llavors. La trempam amb sal i oli.
Tallam el salmó en tires fines. El trempam amb suc de llimona i anet.
Tallam el mig advocat en trossos prims. El trempam amb oli, sal, un poc de vinagre i pebre bo.
Acabam de muntar l'ensalada distribuint tots els ingredients damunt les patates i acabam amb l'ou ratllat i un bon raig d'oli final.






Comentaris
Publica un comentari a l'entrada