Ensalada de patata i salmó fumat




Un plat fred encara, abans d'entrar als receptaris de tardor.

És la primera vegada que feim aquesta combinació i ha resultat ben bona.

Ingredients:

Quatre  patates grosses  

150 g de salmó fumat

Mig alvocat

Una tomàtiga

Un ou

Una cullerada d'anet

Suc de llimona

Oli d'oliva

Vinagre

Sal i pebre


Procediment:

Pelam les patates i les tallam en rodanxes no gaire gruixades.

Les posam en aigua freda i les feim bullir uns quinze minuts.

(Es poden bullir senceres i amb pell)

Comprovam que són cuites sense espenyar-se, les treim amb esment i les deixam refredar. 

En haver refredat les col·locam en un plat gros una al costat de l'altra i les trempam amb un poc d'oli, sal i pebre.


Bullim l'ou i també el deixam refredar. El ratllam i el salam un poc.

Pelam i tallam la tomàtiga en tires primes i sense llavors. La trempam amb sal i oli.

Tallam el salmó en tires fines. El trempam amb suc de llimona i anet.

Tallam el mig advocat en trossos prims. El trempam amb oli, sal, un poc de vinagre i pebre bo.




Acabam de muntar l'ensalada distribuint tots els ingredients damunt les patates i acabam amb l'ou ratllat i un bon raig d'oli final.


Comentaris

Entrades populars