Plàtans amb xocolata




Els estius sempre solen dur qualque novetat. I enguany que es presenta tan especial, dolent per a molts, també he fet una troballa d'estil culinari.

Fa molts d'anys que ens coneixem amb na Margalida Adrover Monserrat, na Margalida Delorga. Però el que no sabia és que era tan curosa de les receptes que va rebre de ca seva, sobretot de sa mare, de persones del Port de tota la vida, moltes de les quals ja no hi són, i d'altres   del seu propi entorn. 

En saber que m'interessava aquest tema no va dubtar a deixar-me fullejar i copiar totes les receptes que té recollides i li ho agraesc molt.
Hi destaquen sobretot les dolces. 
Aniré posant-ne en pràctica algunes i començ amb aquesta.


Ingredients:

Cinc plàtans de Canàries no gaire grossos i un poc madurs
150 g de Xocolata per fer cuita
200 ml de llet
100 ml d'aigua
Una copa, 100 ml més o menys, de rom
Una nou de mantega
Dues cullerades de coco ratllat



Procediment:

Preparam la xocolata. 
La fonem amb un poc d'aigua i evitam que s'aferri. Després hi afegim la llet i la feim coure  fins que resulti més espesa que per beure-la.


Pelam i xapam els plàtans per llarg. 













Els col·locam en una rostidora untada amb mantega. Els enfornam uns deu minuts a 180 ° perquè siguin més fluixos.  


Si són molt madurs no és necessari.
Els col·locam en una palangana o plat en què hi càpiguen sense sobreposar-se.


Encalentim el rom, l'abocam damunt els plàtans i els flamejam. 

A continuació els cobrim amb la xocolata.  


Hi escampam el coco ratllat i posam el plat a la gelera una bona estona abans de servir-lo. 


Són bons però si els acompanyam amb gelat de vainilla resulta una combinació boníssima.



Comentaris

Entrades populars