Ensalada de patata freda
Quan encara feia fred vaig publicar una recepta Ensalada de patata calenta que feia parella amb aquesta d'avui. Ambdues són versions d'un receptari antic.
Ingredients:
Quatre patates bullides
Dos vermells d'ou bullits
Mitja ceba mitjancera (blanca d'estiu)
Oli
Pebre i sal
Vinagre
Procediment:
Pelam i tallam les patates en rodanxes. Les bullim i tenim esment que no es rompin en treure-les.
Les posam en un plat de base ampla.
Si bullim els ous en decantam els blancs que ben bé poden escampar-se picats al final damunt el plat. (La recepta original no ho contempla)
Però com que ens agrada la merenga i tot allò que en duu, en aquest cas separam els vermells dels blancs en cru. Congelam els blancs per a una altra recepta.
Posam els vermells en un perol amb aigua que ja estigui a punt de bullir i en uns minuts són cuits.
Capolam els vermells d'ou i la ceba.
En un murter feim la salsa amb sal, pebre, oli i un poc de vinagre.

Quan ja és lligada l'escampam damunt les patates i si la volem més freda la deixam dins la gelera.
En aquesta ocasió ens ha servit d'acompanyament de carn torrada.







Comentaris
Publica un comentari a l'entrada