Pollastre rostit amb llimones confitades
No és gaire original pel que té de pollastre rostit ni per la llimona, el que el fa un poc especial i nou al nostre gust és la llimona confitada.
Ens ha fet ganes perquè en vàrem confitar de la nostra llimonera i perquè des de sempre ens agrada combinar gusts dolços i salats.
Un altre condiment que el fa diferent és la reunió de sucs que hi posam, que evidentment pot ser una altra.
Com que a l'estiu vàrem fer una conserva de Confitura "vieux garçon" seguint les indicacions del blog Cuina Cinc, vàrem guardar a la gelera l'almívar que s'havia format amb el rom, el sucre i les fruites vermelles.
Cada vegada que feim un rostit o que hem d'amarar qualque dolç l'aprofitam perquè és molt bo.
Aquest suc es pot substituir per un altre licor dolç i suc de taronja, o qualque almívar de fruita que tenguem. La qüestió és aconseguir un xarop al nostre gust.
LA RECEPTA
(des del confinament)
Ingredients:
Un pollastre
Sal i pebre
Un raig d'oli
Llimones confitades
Per al suc:
Un bon raig de vi negre
Mig tassó de xarop.
(A canvi del xarop: El suc d'una taronja i un licor dolç)
Suc d'una llimona
Sal i pebre
Procediment:
Demanam que treguin la pell de tot el pollastre i els ossos de les cuixes. Ens en fan dos trossos dels pits. Encara a casa feim dos trossos de les cuixes.
Si ho volem així és perquè la carn agafa més el gust que si el tractàs del pollastre sencer o en dos trossos.
N'apartam les ales i alguns trossos de molt d'os juntament amb els ossos de les cuixes per a un proper brou.
Els rentam bé i els salpebram dins una rostidora.
A part preparam el suc: xarop desitjat, suc de llimona, vi negre, un poc de sal i un poc de pebre.
El tastam i comprovam si ens agrada.
L'abocam damunt la carn i procuram que hi estigui una estona abans de coure'l.
En aquesta ocasió el preparam el vespre abans i el reservam a la gelera.
Encenem el forn a 180ºC.
Ell regam amb un poc d'oli i l'enfornam.
En fer una estona el giram i l'anam regant amb el seu suc fins que ja té color per les dues bandes.
En aquest moment distribuïm les llimones damunt els trossos de carn i dins el suc.
Ho regam una altra vegada amb el suc de la rostidora i esperam que s'acabi de coure al nostre gust.
A nosaltres en agrada bastant cuit.
Resulta un rostit humit i molt confitat, d'un gust al nostre parer boníssim.
Cada vegada que feim un rostit o que hem d'amarar qualque dolç l'aprofitam perquè és molt bo.
Aquest suc es pot substituir per un altre licor dolç i suc de taronja, o qualque almívar de fruita que tenguem. La qüestió és aconseguir un xarop al nostre gust.
LA RECEPTA
(des del confinament)
Ingredients:
Un pollastre
Sal i pebre
Un raig d'oli
Llimones confitades
Per al suc:
Un bon raig de vi negre
Mig tassó de xarop.
(A canvi del xarop: El suc d'una taronja i un licor dolç)
Suc d'una llimona
Sal i pebre
Procediment:
Demanam que treguin la pell de tot el pollastre i els ossos de les cuixes. Ens en fan dos trossos dels pits. Encara a casa feim dos trossos de les cuixes.
Si ho volem així és perquè la carn agafa més el gust que si el tractàs del pollastre sencer o en dos trossos.
N'apartam les ales i alguns trossos de molt d'os juntament amb els ossos de les cuixes per a un proper brou.
Els rentam bé i els salpebram dins una rostidora.
A part preparam el suc: xarop desitjat, suc de llimona, vi negre, un poc de sal i un poc de pebre.
El tastam i comprovam si ens agrada.
L'abocam damunt la carn i procuram que hi estigui una estona abans de coure'l.
En aquesta ocasió el preparam el vespre abans i el reservam a la gelera.
Encenem el forn a 180ºC.
Ell regam amb un poc d'oli i l'enfornam.
En fer una estona el giram i l'anam regant amb el seu suc fins que ja té color per les dues bandes.
En aquest moment distribuïm les llimones damunt els trossos de carn i dins el suc.
Ho regam una altra vegada amb el suc de la rostidora i esperam que s'acabi de coure al nostre gust.
A nosaltres en agrada bastant cuit.
Resulta un rostit humit i molt confitat, d'un gust al nostre parer boníssim.







Quina meravella,
ResponEliminaAra em toca provar-ho
Gràcies Xocolatera,
F