Pollastre rostit amb llimones confitades



No és gaire original pel que té  de pollastre rostit ni per la llimona, el que el fa un poc especial i nou al nostre gust és la llimona confitada. 
Ens ha fet ganes perquè en vàrem confitar de la nostra llimonera i perquè des de sempre ens agrada combinar gusts dolços i salats.

Un altre condiment que el fa diferent és la reunió de sucs que hi posam, que evidentment pot ser una altra.

Com que a l'estiu vàrem fer una conserva de Confitura "vieux garçon" seguint les indicacions del blog Cuina Cinc,  vàrem guardar a la gelera l'almívar que s'havia format amb el rom, el sucre i les fruites vermelles. 
Cada vegada que feim un rostit o que hem d'amarar qualque dolç l'aprofitam perquè és molt bo.

Aquest suc es pot substituir per un altre licor dolç i suc de taronja, o qualque almívar de fruita que tenguem. La qüestió és aconseguir un xarop al nostre gust.

LA RECEPTA
(des del confinament)

Ingredients:

Un pollastre 
Sal i pebre
Un raig d'oli
Llimones confitades

Per al suc:
Un bon raig de vi negre
Mig tassó de xarop. 
(A canvi del xarop: El suc d'una taronja i un licor dolç)
Suc d'una llimona
Sal i pebre

Procediment:

Demanam que  treguin la pell de tot el pollastre i els ossos de les cuixes. Ens en  fan dos trossos dels pits. Encara a casa feim dos trossos de les cuixes.
Si ho volem així és perquè  la carn agafa més el gust que si el tractàs del pollastre sencer o en dos trossos.

N'apartam les ales i alguns trossos de molt d'os juntament amb els ossos de les cuixes per a un proper brou.

Els rentam bé i els salpebram dins una rostidora.



A part preparam el suc: xarop desitjat, suc de llimona, vi negre, un poc de sal i un poc de pebre.
El tastam i comprovam si ens agrada.




L'abocam damunt la carn i procuram que hi estigui una estona abans de coure'l.



En aquesta ocasió el preparam el vespre abans i el reservam a la gelera.

Encenem el forn a 180ºC.
Ell regam amb un poc d'oli i l'enfornam.

En fer una estona el giram i l'anam regant amb el seu suc  fins que ja té color per les dues bandes.

En aquest moment distribuïm les llimones damunt els trossos de carn i dins el suc.



Ho regam una altra vegada amb el suc de la rostidora i esperam   que s'acabi de coure al nostre gust.
A nosaltres en agrada bastant cuit.



Resulta un rostit humit i molt confitat, d'un gust al nostre parer boníssim.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars