Torró de crema



Tot i que m'agrada molt aquest torró i que fa temps que volia provar de fer-ne, no ha estat fins  que, després d'una reunió familiar per menjar merengues,  em vaig trobar amb una gran quantitat de vermells d'ou  que vaig congelar.  
Avui m'hi he decidit. Només n'hem fet una barra.



Ingredients:

250 g d'ametlla crua molta
250 g de sucre
150 ml d'aigua
6 vermells d'ou (4 per a la pasta i dos per pintar-la)
Una culleradeta de postres de ratlladura de pell de llimona

Dues cullerades de sucre per cremar-lo (opcional)

Procediment:

En una cassola al foc feim un almívar amb el sucre i l'aigua. Quan ja té el punt d'espès que fa fils el deixam refredar.




Sense foc, hi anam afegint a poc a poc els quatre vermells d'ou que remenam contínuament.



Després és quan hi afegim l'ametlla i la ratlladura de pell de llimona. Queda una pasta molt seca i espessa.



Tenim un motlle rectangular, en aquest cas de púding. 
El folram de paper sulfuritzat i hi componem la pasta amb la mà banyada perquè fa més bon compondre-la sense que s'aferri. 


La tapam amb paper i hi col·locam un pes damunt (en aquest cas una capsa de llet i un recipient amb tomàtigues- uns dos quilos) Hi ha d'estar 24 hores, a la gelera perquè l'ou és cru. 





L'endemà encenem el forn amb grill a 200º.
Treim el torró del motlle.




Batem els  dos vermells i amb un pinzell pintam la superfície.


L'enfornam amb la base de paper de forn i esperam que  es gratini.



El treim en haver agafat color i el deixam  refredar sense tocar-lo. Es podria rompre.

Escampam el sucre per damunt  i el cremam amb un cremador.



Després, no sense haver-lo tastat, el conservam en un lloc fresc fins a Nadal.




Comentaris

Entrades populars