Fulles d'enciam farcides de bacallà
Vaig veure en un programa d'IB3 que Santi Taura cuinava unes fulles de lletuga farcides. El podeu veure a IB3 a la carta.
(https://ib3.org/televisio/wp-content/themes/ENS/carta/sharemail-2.php?subject=Cuina+amb+Santi+Taura&body=7cea9331-67f0-4343-8111-d13acb8ee047&origin=TV)
Em var fer gràcia el sistema però no em va fer talent el farciment.
Per això vaig pensar uns altres ingredients ben diferents que em permetessin fer la nostra pròpia recepta i posar-la al blog.
Ingredients:
Dotze fulles d'enciam de mitjanceres (tres per persona)
400 g de bacallà dessalat (uns 100 per persona)
Dues patates bullides (tres si són petites)
Una ceba
Dos alls
Un porro
Mi pebre vermell
Un manadet de julivert.
250 g de tomàtiga capolada crua
250 ml de crema de llet
Oli d'oliva
Sal i pebre
Procediment:
Rentam les fulles d'enciam.
Amb un aprimador de pasta les aplanam per rompre'n el nervi.
En una cassola posam aigua al foc i quan és ben calenta hi escaldam uns minuts les fulles d'enciam.
Les treim, les col·locam en un pedaç com si fossin plaques de canelons. Les reservam.
Les treim, les col·locam en un pedaç com si fossin plaques de canelons. Les reservam.
Preparam el farciment:
Capolam la ceba, el porro i els alls.
Tallam en trossets ben petits el bacallà, rentat, sense pell i eixugat.
En una pella o wok amb un poc d'oli sofregim la ceba amb els alls i el porro. En haver passat uns minuts hi afegim el pebre vermell.
Ho salpebram amb esment. Quan és gairebé cuit en retiram una quarta part i la reservam.
Continuam el sofregit i hi posam el bacallà i el julivert. Comprovam que està bé de sal i pebre i esperam que sigui cuit que són pocs minuts.
Ho salpebram amb esment. Quan és gairebé cuit en retiram una quarta part i la reservam.
Continuam el sofregit i hi posam el bacallà i el julivert. Comprovam que està bé de sal i pebre i esperam que sigui cuit que són pocs minuts.
Tenim les patates bullides i de calentes les esclafam amb una forqueta.
Les mesclam amb el sofregit de bacallà. Ho tastam per si hi hem d'afegir sal i pebre, no ha de ser fat. Ho reservam. Ho podem fer a la mateixa pella o wok.
Preparam la salsa:
A una altra pella posam la part del sofregit que hem reservat i hi afegim la tomàtiga capolada. Ho salpebram i ho deixam coure a poc foc una bona estona.
En retirar-la del foc la passam pel turmix o la picadora i hi mesclam la crema de llet. La salsa torna més blanquinosa. La tornam coure uns minuts i la reservam.
Encenem el forn a 175º C.
Repartim el sofregit del bacallà entre les fulles.
Les enrotllam i procuram que els costats quedin tancats però no és cap problema si, en coure, hi entra un poc de salsa.
En una rostidora posam una base prima de salsa.
En una rostidora posam una base prima de salsa.
Hi componem les fulles farcides.
Hi escampam la resta de salsa.
Enfornam la rostidora durant uns vint minuts i ja és a punt de menjar.
Ha estat un plat suculent i al mateix temps lleuger. De molt bon gust i textura.

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada