Pastís de poma
Més d'una recepta d'aquest blog és conseqüència d'algun present. En aquesta ocasió, n'Aina, una bona amiga de la família des de fa molt de temps, s'ha presentat amb un paner de pomes de collita pròpia no gaire grosses i boníssimes.
N'hi ha hagut per fer al forn, per menjar crues, per posar al rostit i per fer aquest pastís.
No n'havia fet cap mai i consultant diverses receptes i amb ganes de fer via m'he decidit per aquesta versió fàcil en què la meitat dels ingredients ja estan preparants.
Ingredients:
Quatre o cinc pomes petites
Un full de pasta brisa fresca (la podem preparar a casa)
Tres racions de crema catalana (la podem preparar a casa)
Un ou
Cinc cullerades de sucre
200 g de gelatina de poma (podria ser gelatina d'un altre gust o confitura d'albercoc)
Procediment:
Col·locam la pasta en un motlle amb voreres. En aquest cas ha estat de vidre i untat d'oli. En retallam les voreres.
Ha sortit un pastís baix perquè a més no hi volíem gaire crema. Si les voreres del motlle haguessin estat més altes també hi hauria cabut més crema i el pastís també ho hauria estat més. El gust de cadascú pot variar-ne la forma.
Ha sortit un pastís baix perquè a més no hi volíem gaire crema. Si les voreres del motlle haguessin estat més altes també hi hauria cabut més crema i el pastís també ho hauria estat més. El gust de cadascú pot variar-ne la forma.
Ho reservam a la gelera mentre preparam les pomes.
Encenem el forn a 175º.
L'enfornam durant més o menys tres quarts.
En treure-la la deixam refredar un poc però abans que ho faci del tot l'hem de desemmotllar. Ho podem fer amb alguna tapadora com si fos un gira truites.
Quan ja ha refredat del tot preparam la gelatina. Com que no n'he trobat enlloc de poma per preparar-la jo, me n'han venuda de preparada a una pastisseria.
L'encalentim fins que es fa líquida i amb l'ajuda d'un pinzell l'escampam tot d'una per damunt el pastís.
El reservam a la gelera fins un poc abans de menjar-ne.
L'encalentim fins que es fa líquida i amb l'ajuda d'un pinzell l'escampam tot d'una per damunt el pastís.
El reservam a la gelera fins un poc abans de menjar-ne.

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada