Timbal d'alvocat i mango
No és més que una ensalada organitzada.
La paraula timbal referida a la gastronomia pren el nom del cilindre que es fa servir per a determinades preparacions. En trobam de salats i de dolços, de verdura, de pasta, d'arròs, de carn, de peix...
En el nostre cas reuneix ingredients un poc exòtics que encara que darrerament són més coneguts no formen part de la nostra gastronomia popular.
I en parlar d'exotisme no puc deixar de pensar en ma mare. Quan les botigues mallorquines varen començar a comercialitzar mangos li agradava comprar-ne i no se'n sabia avenir de pagar-los tan cars quan recordava que essent a Haití, de nina, en menjava tothom pel carrer i naturalment els trobava molt millors.
I en parlar d'exotisme no puc deixar de pensar en ma mare. Quan les botigues mallorquines varen començar a comercialitzar mangos li agradava comprar-ne i no se'n sabia avenir de pagar-los tan cars quan recordava que essent a Haití, de nina, en menjava tothom pel carrer i naturalment els trobava molt millors.
Ingredients:
Dos alvocats
Un mango
Un mango
Una tomàtiga grossa
Quatre talls de salmó fumat (100g)
Quatre talls de salmó fumat (100g)
Dotze gambes pelades i bullides
Una culleradeta d'anet sec
Suc de mitja llimona
Una culleradeta d'anet sec
Suc de mitja llimona
Sal, pebre
Oli d'oliva
Per a la salsa:
Dues cullerades d'oli d'oliva
Per a la salsa:
Dues cullerades d'oli d'oliva
Una cullerada de vinagre normal
Una culleradeta de mel
Mitja culleradeta de mostassa
Un poc de pebre bo
Una culleradeta de mel
Mitja culleradeta de mostassa
Un poc de pebre bo
Procediment.
Preparam tots els ingredients a part:
Pelam i feim trossos dels alvocats. Els reservam en un bol trempats amb sal, pebre, oli i suc de llimona.
Pelam i tallam en trossos semblants els mangos. Els reservam.
Pelam la tomàtiga i en treim les llavors. En feim trossos i els reservam dins un bol trempats amb sal i oli.
Muntam els timbals a cada plat. Ens cal un cilindre adequat de mida.
Posam una base d'alvocat, hi afegim mango i
després tomàtiga.
Podem conservar una estona els timbals a la gelera i seran més frescs i més compactes.
Preparam la salseta amb l'oli, el vinagre, la mel, l'anet i la mostassa.
A l'hora de servir-los, en treim el cilindre i després hi col·locam tres gambes damunt.
Acabam el timbal amb un bon raig de la salseta preparada.
Si ho trobam podem acompanyar-lo amb enciam tallat petit. No cal que el trempem.

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada