Timbal d'alvocat i mango




No és més que una ensalada organitzada. 
La paraula timbal referida a la gastronomia pren el nom del cilindre que es fa servir per a determinades preparacions. En trobam de salats i de dolços, de verdura, de pasta, d'arròs, de carn, de peix... 
En el nostre cas  reuneix ingredients un poc exòtics que encara que darrerament són més coneguts no formen part de la nostra gastronomia popular.



I  en parlar d'exotisme no puc deixar de pensar en ma mare. Quan les botigues mallorquines varen començar a comercialitzar mangos li agradava comprar-ne i no se'n sabia avenir de pagar-los tan cars quan recordava que essent a Haití, de nina, en menjava tothom pel carrer i naturalment els trobava molt millors. 


Ingredients:


Dos alvocats 
Un mango
Una tomàtiga grossa
Quatre talls de salmó fumat (100g)
Dotze gambes pelades i bullides
Una culleradeta d'anet sec
Suc de mitja llimona
Sal, pebre
Oli d'oliva

Per a la salsa:
Dues cullerades d'oli d'oliva
Una cullerada de vinagre normal
Una culleradeta de mel
Mitja culleradeta de mostassa
Un poc de pebre bo


Procediment.


Preparam tots els ingredients a part:

Pelam i feim trossos dels alvocats. Els reservam en un bol trempats amb sal, pebre, oli i suc de llimona.
Pelam i tallam en trossos semblants els mangos. Els reservam.
Pelam la tomàtiga i en treim les llavors. En feim trossos i els reservam dins un bol trempats amb sal i oli.


Salpebram les gambes bullides i pelades. Preparam el salmó en trossos.

    
Muntam els timbals a cada plat. Ens cal un cilindre adequat de mida. 


Posam una base d'alvocat, hi afegim  mango i 
després  tomàtiga. 




Ho cobrim amb els trossos de salmó.


Podem conservar una estona els timbals a la gelera i seran més frescs i més compactes.

Preparam la salseta amb l'oli, el vinagre, la mel, l'anet i la mostassa.



A l'hora de servir-los, en treim el cilindre i després hi   col·locam tres gambes damunt.




Acabam el timbal amb un bon raig de la salseta preparada. 


Si ho trobam podem acompanyar-lo amb enciam tallat petit. No cal que el trempem. 



Comentaris

Entrades populars