Article :Sobre les magranes
(Recepta: Salsa de magranes agres)
* L'esoterisme de les magranes
Bep Al·lès
arabalears (27-10-17)
Fragment:
(...)
* L'esoterisme de les magranes
Bep Al·lès
arabalears (27-10-17)
Fragment:
(...)
Les magranes a la cuina
És una de les fruites dolces típiques de la tardor.
La magrana s’empra sovint en la preparació de postres. És molt
vistosa i proporciona un toc elegant a l’ensalada de fruites.
Combina també perfectament amb gelats, iogurts i formatges. Un
exemple és la magrana amb vi dolç o moscatell, que és ben pròpia
de la cuina menorquina i mallorquina. Amb els grans de magrana també
es poden preparar confitures i melmelades, a més de la salsa de
magranes agres, una de les més antigues de la nostra cuina, que és
un arrop de magrana que es guardava per a les grans celebracions i
era l’acompanyament de les porcelles, capons, gallines i galls
d’indi al forn. Aquesta salsa també acompanyava els rostits de les
festes de Nadal i Cap d’Any.
(...)

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada