Pastís de crema de llimona i merenga








Hem fet altres plats dolços semblants però mai havíem fet aquest amb crema de llimona. Si el public aquí és que m'ha agradat molt. No agradarà en canvi a qui no sent passió per la merenga. Qui visita el blog ja sap que les Merengues hi ocupen un lloc especial. 

Es pot fer expressament però aquesta vegada, que no serà la darrera, ha estat producte de sobres.

Vaig congelar sobres de coca magdalena clàssica i de xocolata. Han estat la base del pastís.


Ingredients:

Coca dolça en trossos més o menys prims

200 ml de llet 

Crema d'ou feta amb tres vermells d'ou, 25 g de farina de blat de moro (maizena), 250 ml de llet, 80 g de sucre, un tros de pell de llimona i el suc de dues  o tres llimones. 

Tres o més blancs d'ou pujats amb sucre ( uns 40 g per blanc)


Procediment:

Començam fen la crema de llimona.

Posam al foc la llet, el sucre, la pell de llimona i el suc. L'encalentim fins que el sucre s'ha fos. 

Mesclam els vermells d'ou amb la farina. Reservam els blancs per a la merenga. 

Incorporam un poc de la llet calenta dins els vermells d'ou amb la farina i ho remenam fins que veim que no fa grums. 

Treim la pell de la llet i hi afegim la mescla dels ous. La deixam coure a poc foc remenant-la contínuament fins que ens agrada d'espessa. 

La reservam.

Posam els trossos de coca en un recipient i hi abocam la llet  a fi que cada tros es reblaneixi.

Dins una rostidora per anar al forn col·locam els trossos de coca ben espessos.


Hi escampam la crema de llimona.



Encenem el forn a 180º C amb grill.

Pujam els blancs d'ou. En ser un poc forts hi afegim el sucre fins que la merenga ja té la consistència adequada.

L'escampam damunt el pastís i l'enfornam uns pocs minuts. Només ha d'agafar color. No s'ha de coure ni molt menys cremar.

El deixam refredar un poc i el posam a la gelera.

Ja el podem servir.








Comentaris

Entrades populars