Sopa amb ous (plat de Quaresma)

                        

Per donar la benvinguda a la quaresma gastronòmica, una recepta, ben senzilla, del quadern familiar Massutí-Sureda que pertany a un apartat titulat Plats de Quaresma.

Es tracta d'una variant del que feim de vegades, remenar un ou cru dins el brou i servir-lo.

En aquest cas és més consistent. El que fa realment és reunir els ingredients de la pasta de la sopa: aigua, farina i de vegades ou. En lloc de fer-la més espessa i convertir-la en sopa seca es posa directament al brou. Per això és ben posat el títol de sopa amb ous.


LA RECEPTA

Ingredients:

Un litre de brou de carn

Dos ous

Tres cullerades rases de farina

150 ml d'aigua fresca

Sal

Nou moscada

Farigola (opcional)


Procediment:

Començam fent una pasta que serà clareta amb la farina, els dos ous  sencers, l'aigua i la sal. 


Hi ratllam un poc de nou moscada i si volem un poc de farigola. La deixam reposar a la gelera una estona.

Posam el brou a bullir.

En bullir hi abocam la pasta a través d'un colador fi de manera que dins el brou s'hi fan bolletes o miques de la pasta d'ou.

Dins el colador hi quedaran les miques de farigola. Si volem que en tengui més gust en lloc de posar-la a la pasta la podem posar directament al brou. 

Esperam que cogui durant quinze minuts i ja la podem servir.

Comentaris

Entrades populars