Sopa amb ous (plat de Quaresma)
Per donar la benvinguda a la quaresma gastronòmica, una recepta, ben senzilla, del quadern familiar Massutí-Sureda que pertany a un apartat titulat Plats de Quaresma.
Es tracta d'una variant del que feim de vegades, remenar un ou cru dins el brou i servir-lo.
En aquest cas és més consistent. El que fa realment és reunir els ingredients de la pasta de la sopa: aigua, farina i de vegades ou. En lloc de fer-la més espessa i convertir-la en sopa seca es posa directament al brou. Per això és ben posat el títol de sopa amb ous.
LA RECEPTA
Ingredients:
Un litre de brou de carn
Dos ous
Tres cullerades rases de farina
150 ml d'aigua fresca
Sal
Nou moscada
Farigola (opcional)
Procediment:
Començam fent una pasta que serà clareta amb la farina, els dos ous sencers, l'aigua i la sal.
Hi ratllam un poc de nou moscada i si volem un poc de farigola. La deixam reposar a la gelera una estona.
Posam el brou a bullir.
En bullir hi abocam la pasta a través d'un colador fi de manera que dins el brou s'hi fan bolletes o miques de la pasta d'ou.
Dins el colador hi quedaran les miques de farigola. Si volem que en tengui més gust en lloc de posar-la a la pasta la podem posar directament al brou.
Esperam que cogui durant quinze minuts i ja la podem servir.







Comentaris
Publica un comentari a l'entrada