Pollastre amb ceba i curri de coco suau



Ens han regalat unes cebes enormes i vermelles o morades, molt dolces,  que ens han animat a fer aquest plat.

A causa de la dolçor i suavitat de la ceba no cal fruita a la recepta com en altres  curris.

En aquest cas, a més, es tracta d'un curri suau.

Quant al curri, en aquest enllaç del blog trobareu informació Curri, una paraula turística.

Quant a la ceba, si en voleu conèixer curiositats entrau en aquests enllaços del blog:

La paraula ceba , Ceba i cultura popular, Literatura sobre la ceba


LA RECEPTA

Ingredients:

400 g de pollastre (cuixa i pit) sense pell i en trossos petits

Una ceba grossa vermella (un quilo aproximadament abans de pelar-la)

200 ml de llet de coco (podem congelar la que sobra en un pot per a una altra vegada)

Una cullerada plena de curri en pols (  si ho trobam poc n'hi podem afegir en coure)

Una cullerada de mel

Una cullerada de vinagre

Un raig de vi (pot ser negre o blanc)

Oli d'oliva

Sal i pebre


Procediment:

Tenim el pollastre trossejat i salpebrat.

Pelam i tallam la ceba en juliana.

En un wok posam oli i donam color a la carn. La treim i la reservam.

                

En el mateix suc que ha deixat podem afegir-hi un poc més d'oli si ho trobam, hi posam la ceba i la salpebram. 


                  

A mitja cocció hi afegim el raig de vi i esperam que sigui gairebé cuita. Aquesta ceba és especialment bona de coure.

                 

En aquest moment hi tornam incorporar la carn. La deixam coure uns minuts.

A part mesclam la llet de coco amb la mel, el vinagre i el curri. 

Abocam la mescla al wok, ho remenam i ho feim coure entre vint i trenta minuts més. Ho tastam  i comprovam que està bé de cuit, de sal i de curri.      

Apagam el foc i deixam reposar el guisat.

L'acompanyam amb arròs bullit.




Comentaris

Entrades populars