Pollastre amb ceba i curri de coco suau
Ens han regalat unes cebes enormes i vermelles o morades, molt dolces, que ens han animat a fer aquest plat.
A causa de la dolçor i suavitat de la ceba no cal fruita a la recepta com en altres curris.
En aquest cas, a més, es tracta d'un curri suau.
Quant al curri, en aquest enllaç del blog trobareu informació Curri, una paraula turística.
Quant a la ceba, si en voleu conèixer curiositats entrau en aquests enllaços del blog:
La paraula ceba , Ceba i cultura popular, Literatura sobre la ceba
LA RECEPTA
Ingredients:
400 g de pollastre (cuixa i pit) sense pell i en trossos petits
Una ceba grossa vermella (un quilo aproximadament abans de pelar-la)
200 ml de llet de coco (podem congelar la que sobra en un pot per a una altra vegada)
Una cullerada plena de curri en pols ( si ho trobam poc n'hi podem afegir en coure)
Una cullerada de mel
Una cullerada de vinagre
Un raig de vi (pot ser negre o blanc)
Oli d'oliva
Sal i pebre
Procediment:
Tenim el pollastre trossejat i salpebrat.
Pelam i tallam la ceba en juliana.
En un wok posam oli i donam color a la carn. La treim i la reservam.
En el mateix suc que ha deixat podem afegir-hi un poc més d'oli si ho trobam, hi posam la ceba i la salpebram.
A mitja cocció hi afegim el raig de vi i esperam que sigui gairebé cuita. Aquesta ceba és especialment bona de coure.
En aquest moment hi tornam incorporar la carn. La deixam coure uns minuts.
A part mesclam la llet de coco amb la mel, el vinagre i el curri.
Abocam la mescla al wok, ho remenam i ho feim coure entre vint i trenta minuts més. Ho tastam i comprovam que està bé de cuit, de sal i de curri.
Apagam el foc i deixam reposar el guisat.
L'acompanyam amb arròs bullit.










Comentaris
Publica un comentari a l'entrada