Filets de porc amb llimona i mel




A mi tot allò que duu llimona em sol agradar i quan la llimonera és collidora m'anima a cuinar-ne. Aquesta és una versió particular i adaptada de receptes que he llegit a diverses bandes.


Encara que sigui un plat amb llimona no és gaire àcid i resulta lleuger i molt agradable de gust.

LA RECEPTA

Ingredients:

Un rellom de porc
Dues llimones
Una copa de vi blanc
Una cullerada de mantega
Oli d'oliva
Sal i pebre
Farina per enfarinar la carn
Un tassó d'aigua
Una bona cullerada de mel

Procediment:

Feim talls rodons i ben prims del rellom. Els salpebram i els enfarinam.


(No convé fer els talls esbiaixats en diagonal perquè la carn seria més dura)
Sucam les dues llimones. Si són grosses i tenen molt de suc bastarà una. En una pella posam un poc d'oli i la mantega. Hi fregim els bistequets. Durant la cocció hi afegim la meitat del suc de llimona. En ser daurats els treim i els reservam.


A la mateixa pella i aprofitant el greix, la farina i la llimona que hi ha quedat feim una salsa afegint-hi l'aigua, el vi, la resta del suc de llimona i la mel. Ho deixam coure una estona fins que es redueix el líquid.


En haver-se espessit un poc hi incorporam la carn i ho feim coure  plegat a poc foc una estona més fins que la salsa ens agrada d'espessa.


De manera opcional podem acompanyar aquesta carn amb uns trossos de llimona confitada.


En qualsevol cas, amb patates, amb puré, amb arròs, amb verdures... resulta un plat tendre, suculent amb un gust molt bo.





Comentaris

Entrades populars