Pasta amb alfabeguera, tomàtigues i ou


No és un plat originalíssim però aquesta areunió d'ingredients (alfabeguera, tomàtigues diferents i ou) no l'havíem feta mai. L'excusa: ens han regalat molts d'ous de corral casolà.

Ingredients:

(Per a tres racions)

300 g de pasta (en aquest cas farfalle)
250 g de tomàtigues cherry
Un pot de tomàtiga de conserva casolana
Un grapat de pinyons 
Un all
Un manadet  d'alfabeguera de consum fresca (*)
Tres cullerades de formatge ratllat parmesà o semblant
Tres ous
Oli d'oliva
Sal i pebre

LLENGUA
* Alfabeguera i orenga

Procediment:


A més de preparar els ingredients, el primer que feim és: 
Escaldar i pelar les cherry, capolar i degotar les altres tomàtigues, capolar l'all, tallar en trossos petits l'alfabeguera (sense capolar-los), torrar els pinyons i bullir la pasta.
Si les tomàtigues cherry són massa grosses convé que les xapem.


En una pella amb un poc d'oli fregim un minuts l'all capolat. Tot seguit hi afegim la tomàtiga capolada i en haver-la remenat un poc ja hi posam les tomatiguetes. Ho salpebram.




A continuació hi tiram l'alfabeguera i els pinyons.


Ho feim coure a foc molt baix molt de temps fins que és ben confitat i les tomatiguetes ben fluixes.



Quan ja ens agrada de cuit apagam el foc. Podrem encalentir la salsa si cal.

Poc abans de servir el plat, posam al foc una pella de base ben antiadherent i la untam d'oli.
En ser calenta, hi posam un ou i  salam un poc el vermell. Esperam que el blanc sigui ben cuit i es comenci a coure el vermell. fins i tot el podem girar sense que es rompi.


Amb una bona pala el treim i el reservam. Repetim l'operació amb els altres dos ous. 
Evidentment podem fregir-los de manera tradicional però en aquesta ocasió hem volgut reduir la quantitat d'oli al plat.
En un plat fondo col·locam una bona ració de pasta coberta de la salsa. Hi escampam una cullerada de formatge ratllat i finalment un ou damunt.



La imatge és només d'uns segons perquè cal remenar-ho tot  per poder-ho assaborir i gaudir-ne.


La barreja ens ha fet trobar un gust nou per a nosaltres i molt bo que de segur repetirem.

Comentaris

Entrades populars