Musclos farcits





Crec que la primera vegada que en vaig menjar varen ser fets per un amic, en Jaume Barceló Mula. Li agradaven les exquisideses i en aquell temps ho eren i realment els feia molt bons. 
Han passat molts d'anys, n'hem menjat a altres llocs i ja no puc recordar aquell gust però ens han sortit prou bé i ens els recorden. 

Aquesta preparació és ideal per a aquells a qui no agraden gaire els musclos: la textura característica desapareix i el gust de musclo és massa suau i tot per a mi que m'agraden molt.

LA RECEPTA
 
Ingredients:

Un quilo de musclos 
Una ceba no gaire grossa capolada
Dues cullerades de tomàtiga crua capolada
Una cullerada de pebre tendre verd capolat
Una cullerada de julivert capolat
Una cullerada rasa de farina
Llet 
Galeta picada
Sal i pebre
Oli d'oliva
Mantega

Procediment:

Netejam els musclos amb aigua i els posam en una olla amb poca aigua o al vapor perquè s'obrin. Els treim i els deixam refredar. Separam les valves i en triam la meitat o menys: les  més llises i netes. 
Convé que siguin ben plenes.
Capolam la carn dels musclos. 


Sofregim la ceba capolada amb el pebre i després hi afegim la tomàtiga. 
En esser un poc cuit hi afegim els musclos capolats i el julivert. Ho salpebram.

Hi mesclam la cullerada de farina i tot seguit un poc de llet. La mescla no ha de ser gaire clara. S'ha de fer una beixamel espessa. La retiram del foc i la deixam refredar.


Encenem el forn a 180º.
Omplim les valves guardades  amb el farciment.


En aquest punt, si ens convé, podem envasar les valves farcides i congelar-les. Després només caldrà descongelar-les una hora i acabar el procés al forn.

Amb un colador fi les cobrim amb galeta picada. No n'hi ha d'haver una capa gruixada. 


Hi podem posar un trosset petit de mantega damunt cada musclo i  els enfornam durant quinze minuts. Podem gratinar-los durant cinc minuts més.



Són bons tebs i també freds. Segons l'ocasió. Poden servir molt bé per a un aperitiu.

Comentaris

Entrades populars