Fa temps vaig incloure al blog algunes receptes que em va explicar na Margalida Rosselló - de Can Pollença- (Sopes d'all cremat amb figues, Filet de porc agredolç, Màxima d'albergínia). Si clicau damunt el nom hi podeu accedir.
Ara ha esta una filla, na Maria Obrador, qui me n'ha descobert una altra de seva.
Jo mai no havia sentit anomenar aquesta preparació tan senzilla ni el nom amb què s'hi va referir i que em va resultar atractiu. Li agraesc que me l'hagi deixada per ampliar la llista del blog.
La primera impressió és que s'assembla als anomenats "pistos" o a la "samfaina catalana". Mirant de conèixer-ne les preparacions podem constatar que la principal diferència del Tombet remenat respecte a aquestes altres receptes és que la nostra conté patata i en canvi no porta ceba ni altres verdures diferents.
Per la manera com es va elaborant també té semblances amb la freixura.
Com bé diu el nom no és més que un tombet preparat de manera diferent i després remenat.
LA RECEPTA
Ingredients:
Quatre o cinc tomàtigues madures segons la mida
Quatre pebres vermells de fregir
Tres o quatre albergínies
Dos carabassons
Cinc patates
Una fulla de llorer
Vuit alls
Oli d'oliva
Sal i pebre
Procediment:
Començam preparant la salsa de tomàtiga. Pelam les tomàtigues i en treim les llavors si ho trobam. La capolam a mà perquè no resulti tan líquida. La col·locam en una pella o cassola amb un poc d'oli, sal, pebre, un all pelat i a trossets i la fulla de llorer. La deixam coure una bona estona mig tapada i a poc foc.
Pelam les patates, rentam i mig pelam les albergínies i els carabassons. Rentam els pebres.
De cada un d'aquests ingredients en feim trossos petits.
Mentre es cou la salsa, que podríem tenir feta d'abans si ens convengués, en una pella gran i oli abundant començam a fregir per separat i amb aquest ordre la patata amb quatre alls, el carabassó, l'albergínia i el pebre amb els altres alls. Els salpebram un poc. Quan hàgim fregit l'albergínia convé que amb una giradora fina retirem les llavors que hi han quedat i amb l'oli més net fregim els pebres i la resta d'alls.
Quan treim els ingredients fregits els deixam degotar en un paper de cuina o en un colador i els col·locam en una greixonera o palangana de servir.
Al final hi escampam la salsa de tomàtiga. De la mateixa manera que en el tombet clàssic, tampoc no n'hi ha d'haver amb excés.
Finalment remenam tots els ingredients.
Cal dir que l'oli en què hem fregit els pebres és molt adequat i gustós per fregir-hi l'ingredient- carn, peix o ous- amb què vulguem acompanyar el plat.
Sigui com sigui, l'hem trobat molt bo i no serà la darrera vegada que en feim.
Enllaços a altres entrades del blog
Si voleu ampliar amb informacions sobre el Tombet, clicau damunt els enllaços següents:
Articles:
http://blogxocolatera.blogspot.com/2016/07/sobre-el-tombet.html
Llengua:
http://blogxocolatera.blogspot.com/2016/07/tombet_12.html
Curiositats:
http://blogxocolatera.blogspot.com/2016/07/sobre-el-tombet_11.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada