Per això de vegades compensa treballar un poc més i elaborar plats més suculents i que al mateix temps suposen una menor quantitat de carn per ració.
Això és el que hem volgut en aquesta recepta.
La dificultat consisteix a obrir el pit de pollastre de manera que ens quedi una peça que puguem enrotllar sense gaire forats. La resta no té cap problema.
LA RECEPTA
Ingredients:
Dos pits de pollastre sense os ni pell
Un ban grapat de fulles d'espinacs
Un grapat de panses
Un grapat de pinyons
Un porro
Un pastanagó
Dues cullerades d'oli d'oliva
Sal, pebre
Un raig de vermut
Un raig de conyac
El suc d'una llimona
El suc d'una taronja
Les quantitats expressades amb la forma un grapat poden variar segons el nostre gust.
Els components del suc també poden variar. La qüestió és que convé que hi hagi líquid a la rostidora.
Procediment:
Tallam el porro i el pastanagó en trossos petits.
En un wok o pella semblant posam una cullerada d'oli i hi sofregim el porro amb un poc de sal. Aviat hi posam els pinyons perquè es torrin una mica.
Hi posam el pastanagó i les panses. En ser tot un poc fluix acabam per agegir-hi els espinacs un poc més de sal i pebre. De tot d'una ens pareixen molts però amb un parell de remenades es redueixen.
Quan ja ens agrada de cuit ho deixam reposar i refredar un poc. Serà més fàcil farcir la carn.
Col·locam la meitat del farciment damunt cada peça de carn, la pressionam amb la mà perquè quedi més compacte i l'"enrevoltillam". Amb un cordó adequat el fermam, en salpebram la part exterior i els col·locam en una rostidora.
![]() |
La peça de la dreta és més prima i per tant té forats. |
Preparam el suc que que abocam damunt la carn. La regam amb una cullerada d'oli i l'enfornam entre quaranta-cinc minuts i una hora.
La deixam refredar una estona i en treim els cordons.
En feim talls no gaire prims.
Una altra possibilitat seria embolicar els dos pits amb paper de plata i deixa-los refredar a la gelera. Així seria una més fàcil fer talls prims.
En el nostre cas, amb aquest fred, el volíem un poc calent.
Dos o tres talls acompanyats d'una ensalada constitueixen un bon segon plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada