Pàgines

ÍNDEX

divendres, 10 de febrer del 2023

Pits de pollastre farcits



Quan alguna temporada volem tenir un poc d'esment amb el menjar el que és més fàcil és torrar, rostir i bullir carn o peix. Encara que en podem variar molt els complements arribam a avorrir-nos del mateix.

Per això de vegades compensa treballar un poc més i elaborar plats més suculents i que al mateix temps suposen una menor quantitat de carn per ració.

Això és el que hem volgut en aquesta recepta.

La dificultat consisteix a obrir el pit de pollastre de manera que ens quedi una peça que puguem enrotllar sense gaire forats. La resta no té cap problema.


LA RECEPTA

Ingredients:

Dos pits de pollastre sense os ni pell

Un ban grapat de fulles d'espinacs

Un grapat de panses

Un grapat de pinyons

Un porro

Un pastanagó

Dues cullerades d'oli d'oliva

Sal, pebre

Un raig de vermut

Un raig de conyac

El suc d'una llimona

El suc d'una taronja

Les quantitats expressades amb la forma un grapat  poden variar segons el nostre gust.

Els components del suc també poden variar. La qüestió és que convé que hi hagi líquid a la rostidora.


Procediment:

Tallam el porro i el pastanagó en trossos petits. 

En un wok o pella semblant posam una cullerada d'oli i hi sofregim el porro amb un poc de sal. Aviat hi posam els pinyons perquè es torrin una mica. 


Hi posam el pastanagó i les panses. En ser tot un poc fluix acabam per agegir-hi els espinacs un poc més de sal i pebre. De tot d'una ens pareixen molts però amb un parell de remenades es redueixen.


Quan ja ens agrada de cuit ho deixam reposar i refredar un poc. Serà més fàcil farcir la carn.


Mentres tant obrim els pits i els salpebram per la part interior. Si volem la capa de carn sigui fina ens arriscam que hi hagi més forats i per tant més mala de tancar. Si deixam la peça més gruixada  és més segur. N'hem fet un de cada classe. El resultat és semblant.



Col·locam la meitat del farciment damunt cada peça de carn, la pressionam amb la mà perquè quedi més compacte i l'"enrevoltillam". Amb un cordó adequat el fermam, en salpebram la part exterior  i els col·locam en una rostidora.


La peça de la dreta és més prima i per tant té forats.

Encenem el forn amb aire a 180 graus.

Preparam el suc que que abocam damunt la carn. La regam amb una cullerada d'oli i l'enfornam entre quaranta-cinc minuts i una hora.

La deixam refredar una estona i en treim els cordons. 


En feim talls no gaire prims.

Una altra possibilitat seria embolicar els dos pits amb paper de plata i deixa-los refredar a la gelera. Així seria una més fàcil fer talls prims.

En el nostre cas, amb aquest fred, el volíem un poc calent.

Dos o tres talls  acompanyats d'una ensalada constitueixen un bon segon plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada