Pàgines

ÍNDEX

diumenge, 8 de gener del 2023

Filet de porc i bacó amb salsa de vi dolç



És veritat que ens trobam per Internet- a través de qualsevol xarxa- moltes informacions, propagandes i receptes sense cercar-les que passam aviat o no ens arriben a interessar gaire. De vegades però topam amb qualque plat, com és en aquest cas, que ens crida l'atenció perquè compleix els requisits que ens atreuen: fàcil de fer, amb ingredients del nostre gust i modificable per adaptar-lo a les nostres necessitats en aquest cas per a unes catorze persones.

El plat original té aquest nom: Medallones de solomillo al Pedro Ximenes. Correspon a un blog d'una cuinera experimentada i entusiasta, segons explica a l'inici, que es diu Júlia y sus recetas. Si clicau damunt el nom el podeu visitar. 

Esper que no li sàpiga greu que faci aparèixer la seva recepta i el seu blog en aquest lloc. Aquí en teniu la recepta original 

https://www.juliaysusrecetas.com/2012/07/medallones-de-solomillo-al-pedro.html

M'interessa sobretot tenir-lo al blog per poder fer-lo un altre dia i perquè el puguin consultar els meus. Els receptaris escrits a paper que encara jo he fet servir  ja no són tan operatius per a la gent jove. D'aquesta manera amplii la col·lecció de receptes que ens agraden per diferents motius.

Jo n'he fet una adaptació: l'he feta per a molts de comensals, n'he suprimit alguns ingredients no gaire essencials i n'he substituïts uns altres. 

Estic segura que amb patata- com a la recepta original- el resultat es boníssim però la textura i el gust de la salsa crec que han estat una  combinació molt adequada per a la guarnició d'arròs.

M'ha permès elaborar el plat en dos moments: el dia anterior i el mateix dia del dinar que és el que jo volia per facilitar-me la feina.


LA RECEPTA

Ingredients:

(D'un filet de bona mida en surten set o vuit medallons.  

Si és un plat principal després d'un primer plat lleuger podem comptar dos o tres medallons per cap. )


Per a 14 persones 

Quatre filets de porc 

Una trentena de tallades de bacó fumat fines

Dos tassons de vi dolç negre(Pedro Ximénes , Porto...)

Un grapat de pinyons

125 ml de nata líquida per cuinar

Sal i pebre

Oli d'oliva

500 g d'arròs llarg


Procediment:

Tallam els filets en medallons de dos dits de gruix més o menys. En reservam les puntes per a una altra elaboració.

Els salpebram.


Els envoltam amb una tallada de bacó i els travessam amb un escuradents.

En una pella amb un poc d'oli els fregim  de cada cara només per marcar-los i els posam en una rostidora per al forn.

Abocam el vi dolç dins la rostidora.

Fins aquí és, si convé, la preparació del dia anterior. Ben tapats amb paper film i a la gelera estaran perfectes per continuar l'elaboració l'endemà

Si ho hem fet així, els treim de la gelera una bona estona abans d'enfornar-los  perquè perdin la fredor.

Encenem el forn  a 200ºC amb aire i en ser calent  enfornam la rostidora durant vint minuts.  A mitja cocció els giram.

Durant aquest temps bullim l'arròs i en ser gairebé cuit el colam i el passam a un wok per saltar-lo un poc amb oli, sal i pebre. El reservam.  

En haver passat els vint minuts col·locam els medallons rostits en una palangana per servir i els mantenim calents tapats amb paper de plata.

En una cassola o perol abocam el suc de la cocció. Hi afegim els pinyons i el feim reduir  al foc. Hi afegim la nata . Esperam uns minuts més i ja és a punt de servir.


Per muntar el plat col·locam un medalló o dos i una ració d'arròs. Ho regam amb un cullerot de salsa. 


L'escuradents el treu el mateix comensal en tallar la carn

A més en aquesta ocasió també hi hem posat  lletuga d'enciam tallat petit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada