LLENGUA (Bacó, cansalada, panxeta)
Aquesta recepta és una versió d'una molt bona ensalada que vàrem menjar a un restaurant de Deià fa un parell de primaveres. Ens va agradar molt i en aquell mateix moment vaig prendre nota del que portava i dels ingredients que semblava dur la trempada.
Ingredients:
Mitja lletuga arrissada vermella
Mitja lletuga de fulles de roure vermelles
Mitja lletuga de fulles de roure vermelles
Una peça cilíndrica de formatge de cabra
80 g de bacó fumat ja filetejat
125 g de codonyat
30 g de pinyons
(Per a la vinagreta)
Quatre cullerades d'oli d'oliva
Dues cullerades de vinagre de Mòdena
Sal i pebre bo
Procediment:
Encenem el forn a 180º.
Tallam el formatge en rodanxes primes i el bacó.
En una palangana de forn folrada de paper col·locam el formatge, el bacó i els pinyons.
En una palangana de forn folrada de paper col·locam el formatge, el bacó i els pinyons.
En esser el forn calent l'enfornam i tot d'una que agafin color (entre cinc i set minuts) ja la podem treure i reservar.
Feim trossos petits del codonyat.
Preparam la vinagreta mesclant tots els ingredients dins un pot o un bol que puguem remenar bé.
A l'hora de muntar-la començam amb les fulles, el bacó i el codonyat. Hi repartim per damunt el formatge. Hi escampam els pinyons i finalment ho regam amb la vinagreta ben mesclada.
Procuram servir-la amb una pala que permeti agafar-la de baix a dalt sense descompondre-la gaire.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada