Pàgines

ÍNDEX

diumenge, 20 de maig del 2018

Tallarines amb fuet.

Enllaços:
CINEMA: Tallarines i espaguetis al cinema





Una pasta italiana a la catalana.
La majoria dels nins i nines prefereixen la pasta amb salsa de tomàtiga i prou, com a molt amb formatge ratllat. En tornar grans gaudeixen més d'altres ingredients.
Així era també a ca nostra quan els fills eren petits. La variant va venir perquè el meu fill, en Rafel, era i crec que encara és, un apassionat dels fuets i especialment d'una marca. Tant que en més d'una ocasió els reis entre altres coses li duien un fuet, o dos. 
Per això i un poc per casualitat, en una ocasió per aprofitar-ne un tros i perquè la salsa tengués més gust, hi vaig posar fuet i va ser un èxit per als petits i per als grans. Des d'aquell moment ha estat la nostra pasta familiar preferida. 
Ara en feim poques vegades perquè ens convenen la verdura i altres aliments, però de tant en tant ens donam el gust de menjar-ne.
En aquesta ocasió hem utilitzat tallarines  però  a ca nostra tanmateix els anomenam espaguetis amb fuet.

Ingredients:

500 g de pasta (tallarines)
5 l d'aigua
Dos pots  de tomàtiga en conserva casolana
Un all
Un fuet de bona qualitat 
Una cullerada  d'orenga
Una culleradeta  d'alfabeguera seca
Sal, pebre
Oli d'oliva
Formatge ratllat  

Procediment:



Començam preparant la salsa perquè ha de coure molt de temps.
Capolam la tomàtiga, a mà o a màquina. La posam en una cassola  que puguem tapar. 



La salpebram i hi posam les herbes.



Hi posam l'all en trossets petits i un bon raig d'oli. 



Mentre comença a coure, pelam el fuet. És fàcil si feim talls longitudinals de la pell  i l'estiram. 



En feim trossets petits també. Els posam a la salsa.




Baixam el foc al mínim i tapam la cassola. Si no, esquitxa.



Pot coure uns quaranta minuts o una hora.
Mentrestant bullim la pasta en una olla grossa amb un poc de sal a l'aigua.
Quan els espaguetis són gairebé cuits -convé que facem cas de les indicacions de la pasta- els colam i els reservam.

Servim a la taula la pasta, la salsa i el formatge ratllat per separat. 



Ho mesclam a cada plat: una cullerada de salsa a la base, una bona ració de pasta, un cullerot de salsa al damunt i una bona quantitat de formatge ratllat.



Ben remenat, amb l'ajuda de la forqueta i la cullera gaudim del dinar i si en queda un poc refegim.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada