Pàgines

ÍNDEX

diumenge, 8 d’abril del 2018

Milfulls de merenga i fruites del bosc

Enllaços:  LLENGUA. Els noms de les fruites del bosc



Aquest és un pastís clàssic que admet variacions segons els gusts particulars. La merenga pot ser nata, les fruites diferents... És adequat per fer en bon temps perquè mantengut una estona a la gelera torna bo. La frescor afavoreix els gusts i el fa mengívol.

Ingredients:

Una làmina rectangular de pasta de fulls dividida en dues
Una base plana i prima de coca magdalena (o semblant) d'un dit de gruix. 
200 ml de crema d'ou
275 g de fruites del bosc (mores, gerds, maduixes i nabius)
Dues cullerades de sucre
Un vermell d'ou per pintar la pasta
Un bol de merenga (feta amb els blancs sobrants de la crema i del vermell per pintar la pasta)

Procediment:

Tenim la crema d'ou i la coca magdalena feta d'abans. 

Per fer la crema hem seguit una recepta clàssica (  vermells d'ou, pell de llimona, sucre i llet) . Hem reservat els blancs.



Feim la planxa de coca magdalena  amb la nostra recepta adaptada a dos ous, hem disposat  la pasta en una palangana de base ampla folrada de paper de forn. Ha de resultar prima. En enfornar-la basten pocs minuts per coure-la.


Encenem el forn  a 170º.
Col·locam els dos trossos de pasta de fulls a la palangana del forn folrada amb paper surfuritzat. Els picam amb una forqueta, els pitam de vermell d'ou. Si volem que, en coure, la pasta no pugi gens hi podem col·locar una altra llauna damunt.





Els enfornam uns deu minuts. El color ens ajudarà a saber si són cuits. Els treim i mentre refreden preparam la resta.




Rentam les fruites, feim trossos només de les maduixes i hi posam el sucre. Hi han d'estar una estona per confitar-se.



Feim la merenga amb sucre i els blancs d'ou sobrants.

Tallam la placa de coca de la mateixa mida que la pasta de fulls.




Muntatge:


A la palangana de servir posam una base de fulls. Hi posam una primera capa de merenga prima.



La cobrim amb la  coca magdalena.





Hi escampam la crema d'ou. La cobrim amb les fruites.





Posam la resta de la merenga damunt l'altra làmina de fulls.



La giram i la col·locam damunt les fruites.



Podem ensucrar-la amb sucre molt.

L'elaboració d'aquest pastís es pot simplificar molt si s'utilitza la crema d'ou de marca comercial i la coca se substitueix  per magdalenes o similars trossejades també comprades. De totes maneres aquesta resulta molt bona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada