Pàgines

ÍNDEX

divendres, 13 d’abril del 2018

Crema de gelat de coco i peretes de Sant Joan amb mistela



Volen ser unes postres suaus i no gaire grosses per a després d'un dinar feixuc, com de caragols, però en què una certa dolçor després de la intensitat del  salat i del coent ve molt de gust.
He agafat la idea d'algunes copes amb base de crema de iogurt, però els ingredients són diferents.
Es tracta d'una recepta que es pot tenir preparada en la major part però s'ha d'acabar de completar just abans de menjar-la.

Ingredients:
Per a quatre copes

Vuit galetes de xocolata negra tipus Filipinos
80 g de nous
Dos iogurts grecs naturals sense sucre (o amb sucre)
Quatre bolles de gelat de coco
12 peretes de Sant Joan amb mistela (*)

(* Hem aprofitat aquesta conserva de peres però evidentment es poden substituir per altres fruites com maduixes o altres que siguin fluixes a l'hora de mossegar-les o bé preparades amb un almívar)



Procediment:

Preparam les peres amb un poc del suc de conserva de mistela.
En un morter o similar esclafam les galetes i a part les nous. No ho feim amb picadora perquè  quedi un capolat gruixat.


Preparam les quatre copes o bols individuals un poc plans. Hem aprofitat copes de xampany de les antigues. 
Hi posam una base de galeta i una segona de nous.

























En el moment de servir mesclam en un bol més gros les quatre bolles de gelat i els dos iogurts. 


Repartim les mescla entre les quatre copes. 
Acabam amb tres peres a cada copa i un raig de la mistela de la conserva.




Al final ha resultat que la crema no dixava veure la base de cruixents, així és que finalment hem utilitzat unes altres copes còniques més adequades.



Mentre anam pegant mossegades de les peres ho acompanyam de cullerades de dalt a baix de la mescla de crema, nous i galetes. La frescor i la cremositat juntament amb el toc cruixent i la fruita resulta un conjunt especial i per descomptat molt bo.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada