Ous amb tomàtiga és una recepta antiga i humil. No té cap secret. És tan senzilla que no pensam mai a fer-la. Fins avui.
Deu ser una variació del gran nombre de plats amb el nom d'ous remenats...
Justament, hem anat a cercar espàrecs i de la passejada n'hem tret uns bons manats.
En farem servir, com sempre per a una truita, per a una crema d'espàrecs, per menjar-los torrats... però també en tenim a bastament per fer aquesta versió dels ous amb tomàtiga.
Ingredients:
(Per a dues racions)
Quatre o cinc tomàtigues de ramellet o el corresponent amb tomàtigues de conserva casolana
Un manat d'espàrecs
Un manat d'espàrecs
Quatre ous
Dos alls
Sal, Pebre
Oli d'oliva
Procediment:
Hem utilitzat tomàtigues en conserva de l'estiu passat. Només les hem fetes degotar. No cal tallar-les, es desfaran mentre es vagin coent.
En una pella amb oli, començam fregint un poc els espàrecs i els reservam a part. En el mateix oli posam la tomàtiga amb sal i pebre. Laminam els alls i els hi afegim. En feim una salsa ben cuita.
Quan la tomàtiga és a punt hi incorporam els espàrecs, ho feim coure tot plegat un minut. Si ens convé, en aquest punt ho podem deixar reposar i tenir la feina feta.
A l'hora de l'àpat, ho encalentim i hi abocam els ous batuts i un poc salats.
Remenam la barreja fins que els ous han quallat.
Cadascú pot triar el punt de cru que li agrada. A nosaltres ens agraden quan el remenat comença a rompre's i a fer -se miques, és a dir ben cuit.
A l'hora de l'àpat, ho encalentim i hi abocam els ous batuts i un poc salats.
Remenam la barreja fins que els ous han quallat.
Cadascú pot triar el punt de cru que li agrada. A nosaltres ens agraden quan el remenat comença a rompre's i a fer -se miques, és a dir ben cuit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada