Enllaços:
LLENGUA: Tronxo, Trònxol, Penca
Parlar Bleda
Les bledes són unes hortalisses que només m'agraden si formen part de la verdura d'una coca, de cocarrois, de peix al forn...
LLENGUA: Tronxo, Trònxol, Penca
Parlar Bleda
Les bledes són unes hortalisses que només m'agraden si formen part de la verdura d'una coca, de cocarrois, de peix al forn...
Abans, quan n'utilitzava, només feia servir les fulles i en canvi els tronxos (trònxols a ca nostra) els tirava. Fins que en Tomeu em va començar a demanar que els arrebossàs, que sa mare ho feia i ho recordava amb bon gust.
Així és que justament quan preparava per fer cocarrois, he arrebossat els tronxos del manat de bledes.
Com que no em feien gaire ganes, he provat de fer-ne una versió més atractiva per a mi: arrebossats i gratinats amb formatge ratllat.
Encara que no els hi hem fet, crec que la forma més tradicional és amb "pasteta". Ja en tendrem ocasió.
Encara que no els hi hem fet, crec que la forma més tradicional és amb "pasteta". Ja en tendrem ocasió.
Ingredients:
Els tronxos o penques d'un manat de bledes
Un ou
Pa ratllat
Formatge ratllat
Sal, pebre
Orenga
Oli d'oliva
Procediment:
Separam els tronxos de les fulles. Els netejam, els tallam en trossos més curts i els xapam també per llarg, perquè són massa amples.
En una pella amb oli abundant els fregim i en feim degotar l'oli sobrant en un paper de cuina. En menjar-ne hi posam un poc de suc de llimona.
Encenem el forn amb el gratinador.
N'agafam un parell i en una petita rostidora els col·locam i els tapam de formatge ratllat i un poc d'orenga. Els gratinam uns minuts. Amb aquest tipus de formatge resulten cruixents. Si hi posam formatge per gratinar, tendran una altra textura també bona.
Els he trobats boníssims. No els tudaré mai més.
A Vilafranca són peixos de la terra
ResponEliminaSí. També ho havia sentit a dir per Felanitx.
EliminaA Vilafranca són peixos de la terra
ResponElimina