Ha estat una novetat d'enguany. Mai no havíem fet rubiols que no fossin de confitura. Ma mare no en fa fer mai d'altres. No ens agradaven ni el brossat ni la crema. Dels altres farciments diria que no s'usaven tant com ara.
Veim que a les botigues ja venen una crema de xocolata especial per a rubiols. Per altra banda sabem que se'n fan amb crema de marques comercials.
Després de consultar algunes receptes hem decidit fer la nostra pròpia crema de xocolata i avellanes i farcir-ne un parell de rubiols.
De passada feim honor al blog (Xocolatera).
Ingredients:
250 g de cobertura de xocolata (*)
Dues cullerades de mel
300 ml de llet semi desnatada (pot ser sencera)
150 g d'avellanes torrades i pelades
(*Podem combinar-la amb un poc de xocolata amb un 70% de cacau : 200g de cobertura i 50g de xocolata pura))
(*Podem combinar-la amb un poc de xocolata amb un 70% de cacau : 200g de cobertura i 50g de xocolata pura))
Procediment:
Convé que facem la crema un dia abans d'emprar-la. Ha de ser ben freda i espessa.
En un altra cassola posam la xocolata i les avellanes.
Quan ja bull la llet l'abocam a la xocolata i amb el foc ben baix no ens aturam de remenar-ho fins que s'ha convertit en una crema ben espessa i homogènia.
La deixam refredar.
A l'hora de fer els rubiols, segons la nostra recepta, en posam una bona cullerada a cada un i procuram fer bé el tancament.
A l'hora de fer els rubiols, segons la nostra recepta, en posam una bona cullerada a cada un i procuram fer bé el tancament.
La crema ha resultat perfecta. No s'ha endurit gens. Ha conservat la cremositat després de cuits el rubiols. Tot i que a mi no m'han semblat de Pasqua sinó una altra classe de pastís, els hem trobat boníssims i segurament l'any que ve en tornarem a fer.
Aquesta crema es pot utilitzar per a altres receptes dolces i no tenc cap dubte que escampada damunt el pa (pa i xocolata) és un bon berenar.
Aquesta crema es pot utilitzar per a altres receptes dolces i no tenc cap dubte que escampada damunt el pa (pa i xocolata) és un bon berenar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada