Pàgines

ÍNDEX

diumenge, 11 de febrer del 2018

Els plats dolços dels darrers dies (Carnestoltes) a altres llocs


* A la majoria de gastronomies existeixen plats dolços o salats que es cuinen tradicionalment durant el que anomenam darrers dies o  carnestoltes
Dins els territoris catalans trobam, a més de la nostra coca de tallades, la coca de llardons que és semblant a la que  es consumeix per Sant Joan.

COCA DE LLARDONS

Imatge treta del blog:

A part d'aquestes dues classes de coques, a la resta del món els dolços dels dies abans de la quaresma solen ser varietats de bunyols, creps i altres pastes de diferents formes i ingredients, gairebé sempre fregides. 


* A la resta de l'estat espanyol trobam: 

Buñuelos de Múrcia, filloasorellas a Galícia, tortillas i sopas de miel a Canàries, casadielles a Astúries, cuajada a Granada.



SOPAS DE MIEL
CASADIELLES
* En alguns països europeus: 

A Itàlia: chiacchiere, sanguinaccio, galani, fritelle, castagnole, sfrappole


FRITELLE

A França: beignet
A Alemanya i a Àustria: berliner pfannkuchen


A Gran Bretanya: pancakes
A Dinamarca i a Noruega: fastelavnboller
A Suècia: semlor
A Rússia: blinis (dolços)

https://www.milehighmamas.com/blog/2014/02/06/10-fun-facts-about-sochi-russia-and-a-blinis-pancake-recipe-kids-will-love/

A Islàndia: bolludagur

* A la gastronomia americana sobretot predominen els menjars salats i contundents, més que no els dolços, per aquest dies de tanta energia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada