* A la majoria de gastronomies existeixen plats dolços o salats que es cuinen tradicionalment durant el que anomenam darrers dies o carnestoltes.
Dins els territoris catalans trobam, a més de la nostra coca de tallades, la coca de llardons que és semblant a la que es consumeix per Sant Joan.
COCA DE LLARDONS
Imatge treta del blog: |
A part d'aquestes dues classes de coques, a la resta del món els dolços dels dies abans de la quaresma solen ser varietats de bunyols, creps i altres pastes de diferents formes i ingredients, gairebé sempre fregides.
* A la resta de l'estat espanyol trobam:
Buñuelos de Múrcia, filloas i orellas a Galícia, tortillas i sopas de miel a Canàries, casadielles a Astúries, cuajada a Granada.
![]() |
SOPAS DE MIEL
![]() |
CASADIELLES
![]() |
* En alguns països europeus:
A Itàlia: chiacchiere, sanguinaccio, galani, fritelle, castagnole, sfrappole
FRITELLE
![]() |
A França: beignet
A Alemanya i a Àustria: berliner pfannkuchen
![]() |
A Gran Bretanya: pancakes
A Dinamarca i a Noruega: fastelavnboller
A Suècia: semlor
A Rússia: blinis (dolços)
![]() |
https://www.milehighmamas.com/blog/2014/02/06/10-fun-facts-about-sochi-russia-and-a-blinis-pancake-recipe-kids-will-love/
|
A Islàndia: bolludagur
* A la gastronomia americana sobretot predominen els menjars salats i contundents, més que no els dolços, per aquest dies de tanta energia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada