Són unes bones postres, senzilles, combinables amb altres tipus de dolços i adequades per a preparar-les per a molts de comensals, com és en aquest cas.
Hem escollit aquest plat com a postres del darrer dels àpats nadalencs, quan ja estam embafats d'altres dolços més feixucs.
Ingredients:
(per a quinze racions)
Quinze peres de polpa forta
Un litre mi mig de vi negre
200 g de sucre
Un canonet de canyella
Un tros de pell de taronja
Un tros de pell de llimona
Dos clavells d'espècia
Procediment:
Les col·locam en una cassola grossa i les cobrim amb el vi. Hi afegim el sucre, les pells, la canyella i els clavells.
Ho feim bullir mitja hora. Comprovam que són fluixes i per tant cuites.
Les treim sense el suc i les reservam a part. El color més o menys focs depèn del vi i del tipus de peres. En aquest cas, quan són ben cuites encara no són tan fosques de color com altres que en veim a diferents receptaris
Reunim peres i suc en un recipient adequat i ho posam a la gelera.
Es poden fer un o dos dies abans, si convé, i fins i tot congelar-les.
Es poden fer un o dos dies abans, si convé, i fins i tot congelar-les.
Tant si és hivern com si és estiu són molt millors ben fresquetes. Allò que pot canviar es l'acompanyament:
gelat, nata, xocolata desfeta, un pastís...
A mi, soles, amb el seu suc, ja em satisfan i més com a final d'un bon dinar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada