
Els aperitius o picades poden ser per a qualsevol temporada de l'any, però en aquesta ocasió pertanyen al conjunt d'àpats nadalencs d'enguany.
No sabem bé si sopam o dinam per reunir-nos o si ens reunim per sopar o dinar. La veritat és que menjar i celebració no poden deslligar-se.
Fins i tot a les festes on no era tradició, com a la nit de Nadal, el sopar ha anat substituint la xocolata amb ensaïmades que, com a mínim a Felanitx i a ca nostra quan era nina, menjàvem en sortir de matines i d'escoltar la sibil·la.
Margalida Massutí
Molta de gent ja no hi va, a matines. I tanmateix l'horari d'aquesta celebració que s'ha traslladat a l'horabaixa o al vespre de prest ha propiciat que la moda del sopar també entràs a la majoria de les nostres cases.
I aquesta només és una.
Llevat del sopar de Cap d'any que en molts de casos es fa amb amics, són diverses les altres ocasions per dinar en família i cuinar o menjar plats que van de la tradició a la modernitat: dinar del dia de Nadal, dinar de la Segona Festa (Sant Esteve), dinar del dia de Cap d'any, Dinar del dia dels Reis.
Aquests àpats solen comptar, de cada vegada més, amb una picada variada segons l'ocasió.
I aquesta només és una.
Llevat del sopar de Cap d'any que en molts de casos es fa amb amics, són diverses les altres ocasions per dinar en família i cuinar o menjar plats que van de la tradició a la modernitat: dinar del dia de Nadal, dinar de la Segona Festa (Sant Esteve), dinar del dia de Cap d'any, Dinar del dia dels Reis.
Aquests àpats solen comptar, de cada vegada més, amb una picada variada segons l'ocasió.
A part d'alguns plats que contenen els ingredients principals comprats ja elaborats ( Viandes fredes amb ou filat, Patés variats, Pop a feira, Formatges variats...) uns altres han estat elaborats a casa en gran part o bé en la seva la totalitat:
Vol-au-vents d'esclata-sangs (recepta a part)
Pastes amb salmó i formatge (recepta a part)
Baguet farcida (recepta a part)
Pastes amb salmó i formatge (recepta a part)
Baguet farcida (recepta a part)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada