*All cremat
A la cuina catalana hi ha algunes receptes que porten aquest nom all cremat sol o acompanyat del nom dels ingredients principals.
A molts de blogs de cuina i altres webs apareixen receptes com aquestes:
All cremat (Programa cuines TV3)
All cremat (de turbot) ( http://www.lacuinadesempre.cat/2011/07/all-cremat-de-turbot.html)
![]() |
All cremat de turbot (Imatge d'internet) |
All cremat de Vilanova (http://www.catalunya.com/all-cremat-de-vilanova-26-1-116)
![]() |
All cremat de Vilanova (Imatges d'internet) |
A totes les receptes es parteix de la fregida, quasi cremada, d'alls, laminats, sencers, pelats o amb pell.
Però l'ingredient principal és el peix. N'hi ha amb patates, amb brou de peix...
Una recepta més propera que s'hi assembla és l'oliagua de Menorca. Tot i que té més ingredients, les sopes i les figues hi coincideixen.
Una recepta més propera que s'hi assembla és l'oliagua de Menorca. Tot i que té més ingredients, les sopes i les figues hi coincideixen.
No dubtam que són bones menges, no descartam provar de fer-ne, però cap no es caracteritza per la senzillesa i la combinació original de la nostra recepta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada