Enllaços:
CURIOSITATS: Sobre l'all cremat
Vaig començar el blog, ja ho explic a la presentació, per entretenir-me i per compartir receptes familiars entre d'altres i m'he trobat amb una sorpresa molt agradable i que no m'esperava. El fet de parlar-ne amb amics i coneguts m'ha oferit la possibilitat de relacionar-me amb persones a qui també agrada cuinar i que m'ofereixen l'oportunitat de conèixer receptes d'altres famílies, moltes vegades antigues, altres sorprenents i que em suposen un plaer de cuinar-les i fer-les aparèixer a la meva col·lecció.
CURIOSITATS: Sobre l'all cremat
![]() |
En aquesta ocasió amb figues coll de dama |
Vaig començar el blog, ja ho explic a la presentació, per entretenir-me i per compartir receptes familiars entre d'altres i m'he trobat amb una sorpresa molt agradable i que no m'esperava. El fet de parlar-ne amb amics i coneguts m'ha oferit la possibilitat de relacionar-me amb persones a qui també agrada cuinar i que m'ofereixen l'oportunitat de conèixer receptes d'altres famílies, moltes vegades antigues, altres sorprenents i que em suposen un plaer de cuinar-les i fer-les aparèixer a la meva col·lecció.
De can Pollença, gràcies a na Margalida Rosselló i a na Maria Obrador me n'han arribat algunes, la primera de les quals és aquesta d'avui: Sopes d'all cremat amb figues.
És ben sabut que l'èxit i el plaer d'un plat no sempre està relacionat amb una elaboració complicada i això es confirma en aquesta recepta tan senzilla.
Per altra part, a la cuina moderna apareixen molt freqüentment barrejats salats i dolços. Aquesta combinació, però és ben antiga. Formatge o sobrassada amb raïm, albercocs, cireres, figues..
Aquesta és una altra característica del plat d'avui.
És antiga i moderna per la presència de la fruita del temps: les figues.
Per altra part, a la cuina moderna apareixen molt freqüentment barrejats salats i dolços. Aquesta combinació, però és ben antiga. Formatge o sobrassada amb raïm, albercocs, cireres, figues..
Aquesta és una altra característica del plat d'avui.
És antiga i moderna per la presència de la fruita del temps: les figues.
Ingredients:
Una cabeça d'alls
Quatre tomàtigues de pera
Una dotzena de sopes de pa
Un plat de figues
Oli, sal i pebre
Aigua
Aigua
Procediment:
En una greixonera o cassola sofregim alb oli els alls amb pell. Han de ser molt cuitets, ben rossos, gairebé cremats.
Pelam i llevam les llavors a les tomàtigues i en feim trossos.
Els afegim a la cassola i els feim coure una estona. Ho salpebram.
Els afegim a la cassola i els feim coure una estona. Ho salpebram.
Quan la tomàtiga és ja és un poc cuita hi afegim l'aigua que trobem que necessita per poder-hi escaldar les sopes i esperam que cogui un poc més.
Ja podem apagar el foc i és quan les escaldam. Les introduïm dins la cassola procurant que tenguin tomàtiga per damunt i per davall. Hem de trobar el punt. No han de ser seques ni massa humides.
Ja podem apagar el foc i és quan les escaldam. Les introduïm dins la cassola procurant que tenguin tomàtiga per damunt i per davall. Hem de trobar el punt. No han de ser seques ni massa humides.
La principal curiositat del plat: es mengen acompanyades de figues. Cada cullerada una mossegada de figa.
No m'hauria imaginat mai aquest combinat i és realment bo.
Per precaució i per inseguretat hem fet una ració de tast i és ben segur que n'hauríem menjat més. Un altre dia.
No m'hauria imaginat mai aquest combinat i és realment bo.
Per precaució i per inseguretat hem fet una ració de tast i és ben segur que n'hauríem menjat més. Un altre dia.
Mmmmmm! Bona pinta
ResponElimina