Pàgines

ÍNDEX

diumenge, 4 de setembre del 2016

Paté de tomàtigues seques



Aquesta és la primera de les entrades dedicades a petits plaers adequats per a  aperitius. 
És una aportació de la meva amiga Apol·lònia Monserrat, experta en menjars vegetarians molt gustosos.
Si feim aquesta paté a l'estiu podem utilitzar les tomàtigues seques. Si el volem fer en altres temporades podem comptar amb  les tomàtigues seques conservades en oli, encara que per descomptat ara se'n troben de seques durant tot l'any.


Ingredients:

250 g de tomàtigues seques
60 g de bessó d'ametlla crua i pelada
Unes gotes de suc de llimona
Un quart d'all
Pebre bo
Oli d'oliva (verjo o no segons la preferència)entre 100 i 150ml.





Procediment:


Posam el besó d'ametlla dins el tassó de la picadora i el capolam tot sol.



Després hi afegim la resta d'ingredients i ho acabam de picar.



Ha de resultar una pasta gruixada,
Abans d'acabar-la podem rectificar-la d'oli si la trobam massa seca. 
Ho hem de fer amb esment per no fer-la massa oliosa.
He de dir que segons la cabuda de la picadora serà convenient fer el paté en dues o tres vegades, com he fet jo. Després amb un guant de làtex he mesclat i pastat les tres capolades. Ha quedat ben homogeni.

He llegit en un blog que és convenient posar les tomàtigues, durant una estona abans, en remull perquè recobrin part de la hidratació. M'imagín que deuen resultar més bones de capolar.

El seu aspecte recorda la sobrassada i per això i pel seu gust salat i potent, combina molt bé amb algun ingredient dolç com els albercocs, el raïm o les figues segons la temporada.  

Bé pot  servir com a canapé o com a  base per a altres ingredients vegetarians o no:  formatge, raïm, pinya, figa, oliva...

Evidentment pot acompanyar una bona varietat de pans, torrades, galetes... 
Aquesta primera vegada, que ja assegur que no serà la darrera, n'hem fet un tast per saber amb quina combinació resulten millors. He de dir que tots (sol,   amb formatge, amb olives farcides o amb raïm;  amb pa del dia o amb torradetes) han estat bons però el canapé amb torradeta i oliva ha estat excel·lent.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada