Pàgines

ÍNDEX

dissabte, 3 de setembre del 2016

Albergínies al forn















No sé ben bé el nom que pertany a aquesta recepta. No es poden dir farcides perquè no ho són però hi tenen característiques en comú. Me l'ha explicada i li ho agraesc  na Catalina Pons, sa mare d'una amiga, i m'han fet tan bona impressió que tot i que les farcides ens agraden molt, crec que en seran unes bones competidores. Tenen l'avantatge que es tracta d'un plat vegetal i per tant menys calòric i també menys laboriós.

Ingredients:

Vuit albergínies
Dues cebes
Dos alls
Dues tomàtigues petites
Un tassó ple de  llet
Dos ous
Unes branquetes de julivert
Unes branquetes de moraduix
Quatre cullerades de galeta picada 
Una cullerada d'avellana picada
Sal i pebre
Oli d'oliva


Procediment:

De la mateixa manera que a les albergínies farcides, xapam sis albergínies i deixam les dues més petites per a un sofregit. Els feim talls en diagonal. Les posam en remull amb aigua i sal.
Pelam les  dues albergínies més petites i en feim trossets petits. També els posam en aigua i sal.




Preparam els altres ingredients sòlids.



Capolam les cebes, els alls i les tomàtigues, les fulles de moraduix i de julivert  per fer el sofregit.

Treim les albergínies de l'aigua i les eixugam;  colam els trossos fets  i els feim degotar bé.
En una fregidora alta amb oli abundant fregim les mitges albergínies pels dos costats i les deixam degotar en un paper de cuina. 




Apartam una part de l'oli i en deixam el necessari per al sofregit. Hi sofregim la ceba i els alls  i quan són un poc cuits hi afegim els trossos d'albergínia.




Ho remenam i aviat hi afegim la tomàtiga, el julivert i el moraduix. Ho deixam coure una bona estona a foc suau fins que veim l'albergínia molt fluixa i gairebé desfeta.   Hi afegim la llet. No ha de ser massa clar. Ho remenam i després de dos minutets ja apagam el foc.




Encenem al forn a 180 º i preparam una rostidora o la palangana apropiada.
Repartim un poc del sofregit per tota la base. 



Hi col·locam les albergínies fregides. Hi acabam d'escampar  la resta de sofregit per damunt.



Ho posam al forn . Quan és mig cuit, després de 20 minuts més o menys, ho cobrim tot amb dos ous batuts, per damunt galeta picada i finalment l'avellana.




Esperam que acabi de coure's. 





En aquest cas, he mantingut visible la forma de les albergínies, però podem repartir el sofregit entre una i altra i cobrir-ho tot de la galeta picada. A l'hora de servir el plat en farem trossos talment com si fos una lasanya. 
De qualsevol manera són molt bones i lleugeres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada