Pàgines

ÍNDEX

dijous, 1 de setembre del 2016

Sobre el pesto


* Origen i variants

Pesto genovès (Imatge d'internet)

Tant el nom com la recepta del pesto procedeixen de la regió italiana de Ligúria, la capital de la qual és Gènova. El pesto genovès és per tant el més genuí. 
La paraula, pronunciada pestu, està relacionada amb el verb pestare que significa esclafar.

La receta original és feta amb els ingredients propis de la zona: alfabeguera del Pra (sector de gènova), oli d'oliva verjo de Ligur, pinyons de Pisa, formatge vell, parmesà sobretot, all de Vessalico (poble de la zona).

A partir d'aquesta salsa, a molts d'altres llocs ha sorgit la recepta pròpia adaptada als ingredients del país. Per exemple Argentina hi ha incorporat nous. Perú ha substituït el pinyons per nous. A Provença, molt pròxima a Gènova, el pesto no duu pinyons ni formatge.
A Itàlia mateixa destaquen tres variants:
Pesto rosso o sicilià: amb tomàtiges seques i pebres.

                                  Pesto rosso (Imatge d'internet)

Pesto  (Sicília) amb tomàtigues escaldades i ametlles.

                                  Pesto de Trápani (Imatge d'internet)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada