Pàgines

ÍNDEX

dimecres, 31 d’agost del 2016

Espagueti amb pesto i tomàtigues



Hem menjat alguna vegada pasta amb pesto i tomàtigues cherry preparada per altres persones i n'he mirat diverses receptes. 
A l'hora de fer-ne, encara que m'he basat en les explicacions d'un blog de fa temps, La cuina d'ara, la nostra recepta  no hi coincideix exactament.
(http://lacuinadara.blogspot.com.es/2009/05/pasta-con-tomates-cherry-y-pesto-ligero.html)

Ingredients:

400 g d'espagueti
Una dotzena de tomàtigues cherry o trossos de tomàtiga amb pell
Quatre meitats de tomàtigues seques
Dos alls
Tres branques d'alfabeguera grossa per a cuinar
50 grams de pinyons
50 g de formatge parmesà ratllat
Sis cullerades d'oli
Sal i pebre


Procediment:



Podem començar bullint la pasta com cal amb molta d'aigua i sal. No ha de ser massa cuita (al dente).



Dins un tassó de la picadora col·locam tots els ingredients del pesto: un all, les fulles de l'alfabeguera, 40 g de pinyons, el formatge ratllat, tres meitats de tomàtigues seques  i quatre cullerades d'oli. A la majoria de receptes hi posen més oli. Resulta més líquida i bona de mesclar. Hem preferit, però, que no fos ni tan calòrica ni tan oliosa. Ho capolam fins que és una pasta fina. No hi posam sal fins que la tastam, les tomàtigues seques ja són molt salades i hi aporten un gust peculiar.

En una pella grossa fregim l'altre all laminat amb dues cullerades d'oli i quan té un poc de color hi afegim les tomàtiguetes xapades o els trossos. Els fregim dels dos costats. Apagam el foc i ho reservam.

En una pella petita torram els pinyons que han quedat.


Feim trossets prims i llargs de la tomàtiga seca que han quedat.
Quan la pasta és cuita la colam.
Podem tenir tota aquesta feina feta abans  i a l'hora de preparar el plat, hem de tornar encalentir les tomàtigues i tot d'una posar-hi la pasta. 



La remenam perquè agafi gust del sofregit i quan és calenta l'abocam en una palangana o plat pla i gros per servir. Hi mescalm els pesto, que en lloc de verd veurem que és rosat. Correspon més o menys a la recepta de pesto rosso de Sicília.



Finalment hi escampam els pinyons torrats i els filets de tomàtiga seca. Hi posam un poc de pebre per damunt i ho servim.

Enllaços:
CURIOSITATS: Sobre el pesto

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada