Aquests fideus senzills quant a ingredients i també quant a procediment són coneguts a diferents receptaris amb noms també diversos.
La primera vegada que en vàrem menjar de semblants va ser a Tarragona, a les Cases d'Alcanar, fa uns vint-i-cinc anys, amb el nom de Fideus a banda.
N'he vists d'altres receptes amb les característiques similars on els anomenen Rossejat de fideus.
Uns i altres comparteixen la manca de tallades de peix o de marisc i el fet de posar-los uns minuts al forn perquè s'assequin.
Ingredients:
(per a quatre persones com a plat únic)
500 g de fideus prims (n 2 d'alguna marca)
Un litre de brou de peix
(Per al sofregit)
Una ceba petita
Dues tomàtigues mitjanceres
Dos alls
Un manadet de julivert
Oli d'oliva
Sal i pebre
(Per a la picada)
Tres alls
Un manadet de julivert
Una culleradeta d'oli d'oliva
Un poc de brou
Procediment:
Tenim brou de peix variat que hem fet segons el nostre gust.
Començam el sofregit capolant la ceba i els dos alls. Els sofregim amb un poc d'oli i aviat hi afegim la tomàtiga amb el julivert també capolats. El salpebram.
Quan és un poc cuit el passam per la trituradora i el continuam coent aquesta vegada amb la sípia feta trossets.
Quan ja és ben cuit el sofregit l'incorporam al brou que tenim preparat.
Per fer els fideus agafam una paella grosseta perquè com menor és el gruix de fideus millor, encara que ha de caber dins el forn.
Encenem els forn a 175º.
Posam un poc d'oli a la paella i hi fregim tres alls laminats.
Abans que es coguin del tot els treim i els posam al morter juntament amb un grapat de fulles de julivert. Ho capolam plegat.
Dins l'oli en què s'han fregit els alls posam els fideus i els rossejam.
Hi tiram el brou fins que els cobreixi.
Així com avança la cocció hi podem anar afegint un poc de brou si ho trobam necessari. En comprovam la sal.
Quan ja són gairebé cuits, apagam el foc.
Afegim un poc d'oli i un poc de brou a la picada i l'escampam per damunt els fideus.
Posam la paella al forn i esperam uns set o vuit minuts fins que els fideus es vinclin cap amunt.
En treure'ls els deixam reposar tapats amb un paper de cuina durant deu minuts més.
De vegades hi posam un tros de pebre vermell al sofregit juntament amb la ceba, co a l'arròs sec de peix.
Enllaços:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada